Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Šaldytos cukinijos (atsargos žiemai)

RECEPTAS: Šaldytos cukinijos (atsargos žiemai)

Atėjo eilė ir cukinijų šaldymui. Beeinat į virtuvę kilo mintis - gal galima ne paprastai užšaldyti cukiniją, bet padaryti ruošinius konkretiems patiekalams? Sugalvojau ir įgyvendinau :-) Paruošiau tarkuotos burokine tarka geltonos cukinijos mažuose indeliuose blyneliams, didesniuose - reikiamą kiekį pyragui, dideliuose indeliuose - žalią cukiniją apkepui, maišeliuose - žalią cukiniją troškiniams ir sriuboms.

REIKĖS:

  • cukinijų
  • burokinės tarkos
  • šaldymo indelių ir/arba maišelių.

GAMINIMAS:

  1. Cukiniją nuplauti, nulupti žievę, išskobti sėklas, sutarkuoti burokine tarka arba supjaustyti norimo dydžio gabalėliais (gabaliukus reikėtų apvirti 3-4 min., greitai atvėsinti ir nusausinti).
  2. Belieka sudėti į dėžutes ar maišelius bei užšaldyti.
  3. Nepamirškite etikečių su data ir, jei reikia, produkto pavadinimu ;-)

RECEPTAS: Šaldytos cukinijos (atsargos žiemai)

Iš vienos didelės geltonos cukinijos (pasverti pamiršau, bet buvo gal apie 2 kg jau paruošto produkto) pritarkavau 8 dėžutes po 300 ml.

Skanaus!

P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino Mamos dienoraštis.

Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

7 komentaras(-ai) :

  1. Ar ekspertas apsaugos Enn Ačiū už informaciją. Besitos!

    (Eres una experta enn conservación!
    Gracias por la información.
    Besitos!)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas2010-08-20 19:48

    Nuimkit tą ausis rėžiančią muziką. Tinklapis geras, o tas čirškalas viską gadina

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gracias, Maria Alonso! Pero para ser experta aun lejos... ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip atsildot tarkuota cukinija?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Lina, iš tiesų cukiniją šaldau pirmą kartą, bet bandysiu atšildyti šaldytuve, kaip darau ir su avietėmis - jos nepraranda formos, nesutęžta. O į sriubą ar troškinį, dėsiu cukinijas šaldytas. :-)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonimiškas2013-07-20 15:30

    As vienais metais saldziau ir cukinijas ir moliugus, ir likau nusivylus :S viskas atsildzius pavirto i visiska kose, daugiau neberizikuoju, jau verciau ciela cukinija kur nors vesiai tamsiai padet, iki vidurio ziemos puikiai stovi :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. sveiki :-) aš cukiniją atšildau šaldytuve, tai košė nesigauna. dariau ir troškinius, viskas buvo gerai. o šviežia cukinija visada geriau, nei apdorota, tik kad ne visi turi kur ją vėsiai ir tamsiai laikyti :-(

    AtsakytiPanaikinti