Atėjo eilė ir cukinijų šaldymui. Beeinat į virtuvę kilo mintis - gal galima ne paprastai užšaldyti cukiniją, bet padaryti ruošinius konkretiems patiekalams? Sugalvojau ir įgyvendinau :-) Paruošiau tarkuotos burokine tarka geltonos cukinijos mažuose indeliuose blyneliams, didesniuose - reikiamą kiekį pyragui, dideliuose indeliuose - žalią cukiniją apkepui, maišeliuose - žalią cukiniją troškiniams ir sriuboms.
REIKĖS:
- cukinijų
- burokinės tarkos
- šaldymo indelių ir/arba maišelių.
GAMINIMAS:
- Cukiniją nuplauti, nulupti žievę, išskobti sėklas, sutarkuoti burokine tarka arba supjaustyti norimo dydžio gabalėliais (gabaliukus reikėtų apvirti 3-4 min., greitai atvėsinti ir nusausinti).
- Belieka sudėti į dėžutes ar maišelius bei užšaldyti.
- Nepamirškite etikečių su data ir, jei reikia, produkto pavadinimu ;-)
Iš vienos didelės geltonos cukinijos (pasverti pamiršau, bet buvo gal apie 2 kg jau paruošto produkto) pritarkavau 8 dėžutes po 300 ml.
Skanaus!
P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino Mamos dienoraštis.
Ar ekspertas apsaugos Enn Ačiū už informaciją. Besitos!
AtsakytiPanaikinti(Eres una experta enn conservación!
Gracias por la información.
Besitos!)
Nuimkit tą ausis rėžiančią muziką. Tinklapis geras, o tas čirškalas viską gadina
AtsakytiPanaikintiGracias, Maria Alonso! Pero para ser experta aun lejos... ;-)
AtsakytiPanaikintiKaip atsildot tarkuota cukinija?
AtsakytiPanaikintiLina, iš tiesų cukiniją šaldau pirmą kartą, bet bandysiu atšildyti šaldytuve, kaip darau ir su avietėmis - jos nepraranda formos, nesutęžta. O į sriubą ar troškinį, dėsiu cukinijas šaldytas. :-)
AtsakytiPanaikintiAs vienais metais saldziau ir cukinijas ir moliugus, ir likau nusivylus :S viskas atsildzius pavirto i visiska kose, daugiau neberizikuoju, jau verciau ciela cukinija kur nors vesiai tamsiai padet, iki vidurio ziemos puikiai stovi :)
AtsakytiPanaikintisveiki :-) aš cukiniją atšildau šaldytuve, tai košė nesigauna. dariau ir troškinius, viskas buvo gerai. o šviežia cukinija visada geriau, nei apdorota, tik kad ne visi turi kur ją vėsiai ir tamsiai laikyti :-(
AtsakytiPanaikinti