trečiadienis, rugpjūtis 11, 2010

Rūtos receptas: Purus cukinijų pyragas



Ir vėl valgis iš cukinijos :-) Šiandien draugė, valgydama mano pyragą, pasakė, kad daug žmonių nevertina cukinijos ir nevalgo iš jos pagamintų patiekalų. Manau, tikrai be reikalo, nes kol kas visi gaminti patiekalai (ir blyneliai, ir apkepai, ir įdaryta cukinija ir t. t.) iš cukinijų man ir visiems ragavusiems buvo labai skanūs. Taigi, šį kartą siūlau išsikepti pyragą iš cukinijų, tikrai labai gardų :-) (receptas iš "Moters savaitgalis" specialaus 2004 m. rugsėjo mėn. leidinio "Rudens gėrybės").

Reikės:

3 kiaušinių,
2,5 stiklinių cukraus (įdėjau tik 2 stiklines cukraus, bet man pyragas buvo per saldus, kitus kartus dėsiu tik pusę nurodytos normos) :-),
1 stiklinės aliejaus,
3 stiklinių tarkuotų cukinijų,
1 arb. šaukštelio druskos (dėjau mažiau) :-),
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių,
1 arb. šaukštelio cinamono,
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus,
3 stiklinių miltų,
graikinių riešutų (arba 0,5 stiklinės kokoso drožlių) (riešutų nedėjau - nemėgstu, pyrago skonis dėl to, tikiuosi, nenukentėjo) :-)

Gaminimas:


Kiaušinius išplakti su cukrumi ir aliejumi. Sudėti cukinijas, kitus išvardytus produktus, pabaigoje - miltus ir riešutus. Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. (kepiau apie 1 val., kol prie įkišto į pyragą medinio pagaliuko nelipo tešla).


Pyragas tikrai labai purus ir labaaai skanus!!! :-)

Skanaus!

35 komentarai:

María Alonso rašė...

Tiene muy buen aspecto.
Muy esponjoso

Saludos

Pasididžiuojanti Namų Šeimininkė rašė...

Y dicen que muy rico, solo hay que poner menos azucar por que sale muy muy dulce :)

Jurgita rašė...

sweikos merginos,pasakykikit ar jums pirma kart kepant nesukrito pyragas,va syvakar kepiau r sukrito,tesla man gawosi kietoka,na gal mano stikline didesne ,bet wisus produktus dejau wienos stiklines matmenimis.ka padariau blogai..kokia jusu stikline,jos talpa..lauksiu atsakymo,noriu dar kart pabandyti,manau kad sis pyragas i..tikrai skanus...noreciau su moliugu pabandyt.aciu.

Rūta rašė...

Jurgita, pyragas iš tiesų labai skanus, ir turėtų gautis purus. Pirmą kartą man gavosi tobulas, kaip nuotraukose, antrą kartą - nepakilo, bet aš įdėjau per daug cukinijos, norėjosi pabandyti daugiau, nors žinojau koks gali būti rezultatas (sukrito pyragas). Kitą kartą reikia žiūrėti ar cukinija labai sultinga, jei taip, reikia nuspausti dalį sulčių. Ir tikrai nereikia dėti daugiau nei parašyta recepte, ir nereikia į stiklinę cukinijos įspausti, užtenka įdėti kiek telpa, be paspaudimo. Stiklinė pas mane iš duonkepės, kiek tiksliai stiklinės talpa, dabar neatsimenu, kada prie progos pamatuosiu kiek gaunasi cukinijos gramais.

Anonimiškas rašė...

ir dar kart kepiau,wel sukrito,ispradziu kilo graziai,paskui sprogo per viduriuka,o galutinis rezultatas sukrito:0 apmaudu,bet nezinau ka daru netaip,gal miltus persijoti,ar kitokius bandyti,as kepiau su MALSENOS miltais.Dar gal kada pabandydiu,bet syvakar kepiau kita pyraga is Jusu meniu:)su obuoliais,ta kur rasete kad is trigubos normos kepete.as kepiau vienos normos,buvo skanus,bet greitai neliko,kita kart kepsiu is dvigubos normos.as truputi papildziau vienu ingridijantu,ydejau viena gera v.sauksta grietines..super.aciu.

Pasididžiuojanti Namų Šeimininkė rašė...

Del cukinijos pyrago tikrai negaliu patarti, nes paprasciausiai dar nebandziau. O del obuoliu pyrago, tai tikrai, ka cia su viena norma. Reikia is karto kelias daryti. O jei kas lieka galima uzsaldyti :)

Rūta rašė...

Anonimiškas, net nežinau ką patarti. Jei cukinija turi daug sulčių, truputį nuspausti reikėtų. Kepiau puragą, gavosi ne toks tobulas kaip pirmą kartą, bet nesukrito. Jei šio pyrago užrašus radau, tai cukinijos į pyragą reikėtų dėti apie 360 g.

Anonimiškas rašė...

Aciu uz saunu recepta!
Katik issikepiau. Oj, negaliu atsidziaugti!
Cukinijas, kaip Ruta patare, truputi nuspaudziau ir pyragas tikrai neapsakomai skanus!
Dejau ir riesutu, ir kokoso drozliu.
mmmmm, negaluu atsidziaugti!
Skanaus visiems, susigudziusiems siuo receptu! :)

Daiva rašė...

Na na, tik geri atsiliepimai apie si pyraga. Jau tikrai maga ji isbandyti :)

Rūta rašė...

Tikrai, kiek gražių atsiliepimų, ačiū visiems! Panašu, kad reikia jį ir man išsikepti, kaip tik turiu šaldytų tarkuotų cukinijų pyrago normą - reikia atšildyti ir kepti. Įdomu kaip gausis iš šaldytų, būtinai parašysiu, kai iškepsiu :-)

Anonimiškas rašė...

Gal ir įdomus variantas, tačiau mano manymu tikrai per daug aliejaus, pyragas gavosi nelabai skaniai riebus.
Bandysime kitą kartą su mažesniu aliejaus kiekiu;)

Rūta rašė...

Na, kiek kartų kepiau, nė karto nebuvo net minties, kad pyragas per riebus. Aš visą laiką naudojau rapsų aliejų, gal jis kiek mažiau riebaus skonio, nei kiti? Būtinai atkreipsiu dėmesį į pyrago riebumą, kai kitą kartą kepsiu :-)

Anonimiškas rašė...

Idealus budas sunaudoti cukinijas! Ir nerealiai skanu, kas ragavo negalejo patiketi, kad pyragas su cukinijom!

Rūta rašė...

Taip, cukinijų iš tiesų nesijaučia. O pyragas labai skanus :-)

Anonimiškas rašė...

pabandžiau ir tikrai labai patiko!

Rūta rašė...

Malonu, kad patiko. Jei gerai suprantu, tai ir pavyko iškepti pyragą? :-) Neseniai ir aš kepiau, vieną su kokosais, kitą su graikiniais riešutais: gavosi tikrai ne per riebus, aliejus nesijautė, pakilo labai gerai, buvo labai purus :-) Tiesa, pastebėjau, kad silikoninėje formoje iškepa geriau, nei metalinėje :-) Artimiausiu metu bandysiu dar keletą nuotraukų įdėti.

Inga rašė...

siaip pyragas gavos neblogas, bet nepasakyciau kad purus ir labai jau superinis :) vietoj riesutu dejau saulegrazu, nes ju neturejau :) Pakilo gerai, bet kazkoks subliuskes ir nezinau net kaip pavadinti, neiskepes ar kaip, nors pagaliukas sausut sausutelis.

Rūta rašė...

Inga, nežinau ką ir pasakyti, kiek kartų kepiau, tiek kartų viskas gerai gavosi. Tik pastebėjau, kad silikoninėje formoje iškepa geriau, nei metalinėje. Nors ir metalinėje gerai pakyla, nesubliūkšta.

Nijolė rašė...

O cukiniją kaip tarkuoti: burokine tarka ar dar smulkiau? Ačiū.

Rut rašė...

Labai skaniai gavosi pyragas! pavaisinau seima ir draugus, visi apsilaize pirstus! Itarkavau dar ir obuoliu, idejau griakiniu riesutu ir razinu. Pateikiau su ledais..:)) Aciu uz recepta, tikrai kartosiu sio pyrago kepima!

Rūta rašė...

Nijole, aš cukiniją tarkuoju burokine tarka, nereikia smulkiau ;-)

Rūta rašė...

Rut, džiaugiuosiu, kad gavosi ir dar labiau, kad patiko! :-) riešutus, įvairių rūšių, ir aš bandžiau dėti, o vat obuoliai - geras pasiūlymas, reikės prie progos išbandyti, tikrai į temą labai :-) ačiū už įdomią mintį!

Rūta rašė...

Labai skanus pyragas, purus ir nesausas, net ir po poros dienų neprarado puikaus savo skonio. Naudingiausiai panaudota cukinija mano gyvenime :))

Anonimiškas rašė...

Pabandžiau išskepti šį pyraga. Kadangi nebuvo parašyta kaip tarkuoti cukinija sutarkavau smulkiai,kepiau valanda, pradėjo ruduoti labai, o vidus nelabai iškepęs gavosi..nzn kas čia galėjo būti blogai..

Anonimiškas rašė...

Jei pyragas neiškilo,vadinasi per mažai dėjote kepimo miltelių:)man pirma karta kepant irgi taip buvo...

Rūta rašė...

Sveikos, kepėjos! Dariau kartą bandymą: ėmiau matavimo indelį, kuriame tiksliai pažymėta kiek yra 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių ir pamatavau su paprasčiausiu arbatiniu šaukšteliu, kuriuo matuoju kepimo miltelius į kepinius. Pasirodė, kad aš visada įdedu truputėlį daugiau nei patvirtinta norma :-) Jei reikia 1 arbatinio šaukštelio, tai įdedu vieną, bet su nedideliu kaupu :-)

Rūta rašė...

O dėl cukinijos tarkavimo: kai kepu keksiukus, visada beveik tarkuoju smulkia burokine tarka, dideliems pyragams - paprasta burokine tarka. Mano galva, nėra skirtumo kaip tarkuoti. Skanaus!

Daiva rašė...

As manau, kad kuo smulkiau sutarkuojami vaisiai ar darzoves labiau iskiria sultis ir kepiniai darosi drgnesni ir reikia daugiau miltu...

Kristina rašė...

Esu labai dekinga uz si recepta, niekada nemaniau, kad cukiniju pyragas gali buti toks skanus :) Dariau didesneje skardoje, todel gavosi plonesnis, bet tikrai labai gardus :)

Daiva rašė...

Labas Kristina,

Labai dziugu, kad patiko receptas :o) Tikimes, kad ir kiti receptai dziugins tave ir tavo seima ;)

Anonimiškas rašė...

Issikepiau ir as si pyraga,dariau viska pagal recepta ir gavosi super,tikrai kepsiu kol turesiu cukiniju:)toks purutis,jau nedaug liko,ryt su kava pabaigsiu:)

Rūta rašė...

kaip smagu, kad patiko :-)

Anonimiškas rašė...

Begalo skanus siandien ir vel nusprendziau issikepti. Idesiu obuoliu.zesim koks rezultatas bus;)

Rūta rašė...

Džiaugiuosi, kad ir jums patinka pyragas su cukinijomis :-) o kaip bandymas su obuoliais pavyko?

Unknown rašė...

Ačiū už receptą. gavosi labai skanus, purutis ir nesukrito. Cukraus dėjau 1,5 stiklinės. Tai pats tas. Gal miltu dėjau šiek tiek daugiau, kad tešla tirštesnė būtų. :), nes cukinijų nesunkiau. Rekomenduoju ir kitiems.

Related Posts with Thumbnails
 
UA-15895337-1