Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Švelnaus skonio marinuoti agurkėliai (atsargos žiemai)



Tęsiame atsargų ruošimą žiemai :-) Vis bandau naujus agurkų ruošimo žiemai būdus, kai paragausiu, išsirinksiu skaniausią kitiems metams :-).

Šį kartą marinuoti agurkai iš  specialaus 2008 m. "Darbštuolės" numerio "Konservavimas".

Reikės:

agurkų,
morkų,
svogūnų,
česnako,
laurų lapelių,
juodųjų pipirų grūdelių.

Marinatui:

1 l vandens,
100 ml acto 9%,
2 valg. šaukštai druskos,
3 šaukštai cukraus.

Gaminimas:

Morkas supjaustyti šiaudeliais, svogūnus pusžiedžiais, česnako skilteles perpjauti į kelias dalis.

Į stiklainius sudėti agurkus, morkas, svogūnus, šiek tiek česnako, po laurų lapelį bei kelis pipirų grūdelius. Paruoštu verdančiu marinatu užpilti agurkus.

Stiklainius, pridengtus dangteliais, kaitinti 15 min. Tuomet stiklainius sandariai užsukti dangteliais ir palikti ataušti.



Skanaus!


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

9 komentaras(-ai) :

  1. stiklainius kaitinti vandenyje?(kiek turetu apsemti vanduo stiklaini?)

    AtsakytiPanaikinti
  2. sveikute labai noriu suzinoti jai citrinos rukstele daryti nes isvis acto nevartojam buciau dekinga

    AtsakytiPanaikinti
  3. vilija, stiklainiai turėtų būti apsemti vandens maždaug iki 2/3.

    Regina, pati su citrinos rūgštimi nebandžiau, tai tikrai negaliu pasakyti kas gautųsi :-( Gali pabandyti padaryti kelis stiklainiukus, kad nebūtų gaila, jei būtų nevalgoma.

    AtsakytiPanaikinti
  4. ačiū jau pabandžiau super gerai pavyko :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Regina, labai malonu, kad lankaisi mūsų puslapyje :-) Skanaus tau ir tavo šeimynai!

    AtsakytiPanaikinti
  6. sveikute noriu pasidalinti gan idomiu sakyciau keistoku receptu ragavau man patiko gal ir jum ptiks .
    tinka bet kokios dazoves as dariau is agurku,4kg morku,2kg svogunu,2kg 4 astrios paprikos,6 skilteles cesnako,1zale cukinija viska pjaustyt kubeliais ar stacekampei gan nemezai gavos sirupui 1stikline vandens 1stikline acto 9%1stikline cukraus 3valgomi saukstai nubraukti druskos 10 gvazdikeliu 10 kvapniu pipiru 7lauro lapai 6kartus pipirai viska supyliau ipuodair uzviriau suberiauparuostas darzoves ir kaitinau 20min sudejus i stiklainius dar pasterelizavau 8min uzsukau. dar nepaminejau jai truks druskos galit dasideti skanaus tinka prie visko.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Regina, ačiū už receptą. Mane tik labai gąsdina gvazdikėlis daržovėse :-( Bet kitais metais būtinai išbandysiu, nors nedidelį kiekį, nes šiais metais neturiu aštrių pipirų ir svogūnų, o norisi konservus ruošti pagal galimybes maksimaliai iš pačios užsiaugintų daržovių.

    AtsakytiPanaikinti
  8. sveikute Ruta cia vel as buvau svecuose pas draugaite vaisino jau naujo koncervavimo burokeliu bet toks kestokas reikalaujantis kantrybes ir istvermes bet skanus skanus seip tai atrodo paprast ji 3lit obuoliu sulciu ir 3saukstus val druskos 5kg ZALIU burokeliu juos nulupo nuplove ir plonais siaudeliais supjauste sultis su druska uzvire o paruostus burokelius sudejo i paruostus stiklainius ir uzpyle atvesusiom sultim ir puode kaitino 1,5 kai uzvire sumazino dujas stiklainei turi but vienodo dydzio uzsuko ir palaike 8val ir isnese i rusi sloikai turi buti lengvai pridenkti kad susilaikytu garai

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ačiū, Regina, už receptus! :-)

    AtsakytiPanaikinti