Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Įdaryta cukinija



Tik nesijuokite, kad viską gaminu tik iš cukinijų. Bet jos man tokios skanios... :-) Šį kartą pasikviečiau draugų ir vakarienei iškepiau įdarytą naminėmis daržovėmis cukiniją :-) Pirmą kartą tokį patiekalą valgiau pas tetą, buvo labai skanu, todėl skubėjau ir pati pasidaryti kažką panašaus. Siūlau ir jums pabandyti, nepasigailėsite, vakarienė bus ir lengva, ir skani ;-)

Ir dar vienas šio patiekalo privalumas: galima dėti bet kokią patinkančią mėsą, vienas daržoves keisti kitomis taip pat pagal individualų skonį :-)

Reikės:

vidutinio dydžio cukinijos,
žiupsnelis druskos,
apie 0,5 kg maltos mėsos (naudojau maltą kalakutieną, galima dėti ir vištienos smulkiai pjaustytą filė),
1 kiaušinis,
prieskonių maltai mėsai,
2 vidutinių morkų,
2 nedidelių svogūnų,
šparaginių pupelių (apie vieną saują),
gabalėlis sviesto,
šaukštas grietinės (ir/arba majonezo),
įvairių žalumynų,
apie 200 g sūrio (naudojau dviejų rūšių sūrį: fermentinį geltoną bei mocarelą),
šaukštas aliejaus (skardai patepti).

Gaminimas:

Cukiniją perpjauti per pusę, išskobti sėklas. Cukinijos vidų pabarstyti druska ir palikti keletui minučių.

Pasiruošti daržoves: supjaustyti morkas griežinėliais, svogūnus žiedais, šparagines pupeles į tris dalis (jei cukinija plati, pupelių galima ir nepjaustyti). Paruošti mėsą (įmušti kiaušinį, įberti prieskonius, sumaišyti).

Į kepimo skardą įpilti truputį aliejaus, kad cukinija nepridegtų, bet ir neplaukiotų riebaluose, nes kepdama išskirs sulčių. Į cukiniją sudėti mėsą (be kaupo), ant mėsos dėlioti morkas, svogūnus, šparagines pupeles, tarp sluoksnių įdėti ir žalumynų (krapų, petražolių ar kitų žolelių).

Ant daržovių viršaus uždėti sviesto gabalėlių, grietinės, galima ir majonezo.

Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iš viso apie 1 val. Po 30-40 min. ant kepinio viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio/sūrio mišinio.



Valgyti karštą. Prie šio patiekalo tinka orkaitėje keptos bulvės ar bulvių košė.

Skanaus!


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą