Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Trinta moliūgo sriuba


Taip gavosi, kad šis receptas pasiliko neįkeltas į blog'ą... Ši sriuba kaip tik buvo skirta vasaros pradžiai paminėti, o taip gavosi, kad ta vasara jau į pabaigą eina. Bet, manau, labai nepyksi, kad tik dabar dalinuosi savo "šedevru" :o)

Tai va, ir senas įrašas:


Ispanijoje, ir daugelyje kitų šalių, vasara oficialiai prasideda birželio 21-ąją. Ta proga nusprendžiau pasigaminti sau ką nors skanaus ir nekasdieniško. Palandžiojau po interneto platybes ir... Įkvėpimą pagavau paskaičiusi Lietuvos virėjos Moliūgų sriubos receptą.

Kaip tik šaldytuve turėjau visai pamirštą gražų moliūgėlį, beveik dviejų kilogramų. Bet gavosi taip, kad išpjausčius visus puvėsius (mat, aš visiškai pamiršau, ir jis pradėjo gesti) beliko tik apie kilogramą. Na, sakau, su tiek nedaug moliūgo, ką čia ir bepagaminsi... Tad kibau virti sriubą.


PRODUKTAI:
  • apie 1 kg moliūgo (jau išvalyto, be sėklų),
  • 2 didesnių svogūnų,
  • 1 nedidelės česnako galvutės,
  • 2-3 vidutinio dydžio morkų,
  • 1 vištienos ar daržovių sultinio kubelio,
  • vandens,
  • 2-3 lydyto sūrelio trikampėliai (arba porą šaukštų paprasto lydyto sūrelio),
  • grietinės,
  • krapų.
GAMINIMO EIGA:
  1. Moliūgą reikia išvalyti: nuplauti, nupjauti kietą odą, išskobti sėklas, supjaustyti 2 cm dydžio gabaliukais.
  2. Svogūnus, česnakus nulupti ir susmulkinti: svogūnus didesniais šiaudeliais, česnakus - kiekvieną skiltelę per pusę.
  3. Morką nuskusti, gerai nuplauti ir supjaustyti griežinėliais.
  4. Visas daržoves sudėti į puodą ir užpilti verdančiu vandeniu, kad tik vos vos dengtų. Aš vandenį kaitinu elektriniame virdulyje.
  5. Kai pradės virti, įberti sutrupintą sultinio kubelį. Virti, kol daržovės visiškai suminkštės. Jei vanduo išgaruos anksčiau laiko, įpilti dar šiek tiek.
  6. Kai daržovės jau bus išvirusios, sutrinti "blenderiu" arba virtuviniu kombainu.
  7. Puodą vėl užstatyti ant silpnos ugnies, sudėti sūrelius ir gerai išmaišyti, kol jie ištirps. Sriuba paruošta.
  8. Pagardinti grietine ir šviežiais ar džiovintais krapais.


Sergant cukriniu diabetu*, rinkis kuo liesesnį lydytą sūrelį. Grietinę keisk liesu jogurtu. Ir mažink druskos kiekį (aš čia apie sultinio kubelį).

Skanaus!



* Mes nesame šios temos ekspertės. Dalinamės receptais, kurie tinka vienai mūsų giminaitei. Tad visada pasitark su savo gydytoju, ar visi ingredientai yra tau leidžiami.

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

2 komentaras(-ai) :