Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Obuolių padažas su abrikosais (atsargos žiemai)


Na, pagaliau ir aš prisiruošiau ir šiandien išsiviriau savo išsirinktą padažą žiemai iš obuolių ir abrikosų. Neblogas derinys - obuoliai ir abrikosai. Panašu, kad tai saldi, paprasta uogienė. Bet nieko panašaus, nes jai išvirti reikia ir svogūnų, ir česnakų, ir t.t. Trumpai tariant, tai pikantiškas, įdomaus skonio, saldžiarūgštis padažas. Receptas imtas iš "Darbštuolės" specialaus numerio 2008 "Konservavimas".

Reikės:

1/2 kg abrikosų,
1 kg obuolių,
1/2 kg svogūnų,
2-3 skiltelių česnako,
1/2 kg cukraus,
1 šaukštelio druskos,
1/2 l vyno acto,
1/2 šaukštelio malto imbiero.

Vaisius nuplauti, nusausinti. Abrikosus perpjauti pusiau ir išimti kauliukus. Iš obuolių išpjauti sėklides. Svogūnus ir česnakų skilteles nulupti, nuplauti ir nusausinti.

Pagal originalų receptą siūloma vaisius ir daržoves sumalti mėsmale. Bet aš sugalvojau, kad geriau bus jei sutrinsiu elektriniu mikseriu (skirtu kokteiliams gaminti). Manau, būtent dėl to ir gavosi mano padažas gerokai skystas ir teko virti ilgiau nei nurodyta. Bet užtat aš nenulupau obuolių odelės :o)

Tai va, tęsiam toliau... Kai viską suplaksite (plakto geriau su kokiu skysčiu, nes kitaip nenori plaktis, tai reikia įpilti acto. Viską plakti dalimis, nes vienu kartu netilps), supilti į puodą. kuriame virsite. Suberkite druską, cukrų, imbierą. Gerai viską išmaišykite ir virkite ant silpnos ugnies, kart nuo karto nugriebiant putas ir pamaišant, kad neprisviltų. Aš viriau apie valandą, nes norėjau tirštesnio padažo. Kam patinka skystas, gerai ir pavirus 20 minučių. Arba dar galima uogienių tirštiklio įdėti ir virti kaip nurodyta jo instrukcijoje.

Karštą tyrę krėskite į iškaitintus stiklainius (aš tai juos gerai išploviau su indų plovikliu, o paskui perpyliau verdančiu vandeniu, nepamirštant dangtelių). Šiek tiek pridengti dangteliu ir statyti į puodą, pripilti vandens, kad apsemtu 2/3 indelių. Sterilizuoti apie 20-30 minučių nuo vandens užvirimo. Atsargiai išimti, gerai užsukti, nušluostyti ir apversti. Aš apvertusi palikau, kol atšalo, bet nebūtina. Užtektų ir 5 minučių.

Žurnale rekomenduojama, kad skanu su vištienos ar veršienos patiekalais. Manau, tiktų ir prie antienos, kiaulienos ir kitokių patiekalų. Svarbiausia, bandyti, eksperimentuoti.


Skanaus!


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

3 komentaras(-ai) :

  1. me encanta la mermelada de manzana y la de melocotón.

    Has probado la mermelada de pimiento????

    Besitos!!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. No he tenido suerte de probar mermelada de pimiento. Me gustaría saber la receta, por que los pimientos me gustan mucho. A, y en la receta no se usa melecoton. Se usan albaricoques :) Lo digo por se a casao. Es que los tradutores no siempre traducen bien :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Maria Alonso, y tu probaste la mermelada de albaca. Mi hermana quiere hacer estos días, pues tendremos publicado aqui :)

    AtsakytiPanaikinti