Anksčiau esu išbandžiusi kelis bruknių konservavimo receptus:
- Bruknių džemą prie mėsos
- Bruknių uogienę su kriaušėmis
- Trintas bruknes su medumi (labai sveikas derinys)
PRODUKTAI:
- 700 g bruknių
- 700 g kriaušių
- 700 g obuolių
- 700 g slyvų
- 1 kg cukraus
- 250 g vandens
GAMINIMO EIGA:
- Kriaušes, obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais.
- Slyvas perpjauti per pusę, išimti kauliuką. Kiekvieną puselę supjaustyti į 4 gabaliukus.
- Sudėti visus produktus į puodą, įpilti vandens. Užvirti, tuomet sumažinti ugnį. Jei susidaro putos, nugriebti (kai vaikystėje močiutė virdavo uogienes, pats skaniausias dalykas būdavo uogienės skystis, kuris likdavo lėkštėje, į kurią nugriebdavo putas. Imdavome tą skystį, tepdavome ant duonos ar batono riekės, su pienu... Geri prisiminimai...). Verdame 30–40 min. arba kol masė bus norimo tirštumo.
- Išvirusią uogienę supilstome į stiklainius, stiklainius užsukame, paliekame apverstus atvėsti
- Uogienę galima laikyti vėsiame rūsyje arba šaldytuve.
PATARIMAS: Jei turi bruknių, bet nėra laiko išvirti uogienės ar kitaip jų apdoroti, uogas gali išpilti ant kepimo skardos, jos sėkmingai kelias dienas palauks tavęs :-) Bruknės nesuvys, o jei yra dar neprinokusių, tai gražiai paraus per tą laiką.
Ar turi mėgiamiausią bruknių uogienės receptą? Pasidalink receptais, idėjomis, pasiūlymais!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą