antradienis, rugpjūtis 10, 2010

Rūtos receptas: Marinuoti smulkinti agurkai (atsargos žiemai)



Ir dar vienas bandymas, manau, visai neblogas :-). Paragavome tik ką paruoštų keletą gabalėlių agurkų - labai geras skonis! :-)
Šie agurkai tiks daržovių mišrainėms, prie riebesnės mėsos ar žuvies.

Reikės:

didelių peraugusių agurkų,
pagal skonį obuolių acto (1 litrui vandens pyliau apie 100 ml acto),
krapų,
morkų,
česnako,
petražolių,
druskos,
cukraus.

Padariau 3 po 0,5 l stiklainiukus, šiam kiekiui dėjau 2 valg. šaukštus druskos bei 3 valg. šaukštus cukraus.

Gaminimas:

Nuplautus agurkus nulupti, perpjauti pusiau, išskobti sėklas, agurką supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Agurko gabaliukus sudėti į puodą, pasūdyti ir palikti keletui valandų. Morkas supjaustyti griežinėliais ir kartu su krapais, petražolėmis (jų kaip visada neturėjau :-( ) bei česnako skiltelėmis sumaišyti su agurkais. Jei gavosi per mažai sulčių, reikia įpilti papildomai vandens, į kurį reikia supilti actą, įberti, cukraus, jei reikia, druskos (ši vieta man nelabai patiko, todėl padariau savaip: agurkus, sumaišytus su žolėmis bei česnakais, sudėjau į stiklainiukus, į likusį skystį įpyliau acto, truputį vandens, sudėjau cukrų, gerai išmaišiau; gautu skysčiu užpyliau agurkus stiklainiuose ir jau tada kaitinau).
Paruoštus agurkus sudėti į stiklainius. 1 l stiklainius reikia kaitinti 20 min. 80 laipsnių karštumo vandenyje. Iškaitintus stiklainius sandariai uždaryti.


 
Skanaus!

Komentarų nėra:

Related Posts with Thumbnails
 
UA-15895337-1