Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Marinuoti smulkinti agurkai (atsargos žiemai)

Parašė Rūta - 2010 m. rugpjūčio 10 d.



Ir dar vienas bandymas, manau, visai neblogas :-). Paragavome tik ką paruoštų keletą gabalėlių agurkų - labai geras skonis! :-)

Šie agurkai tiks daržovių mišrainėms, prie riebesnės mėsos ar žuvies.

Reikės:

didelių peraugusių agurkų,
pagal skonį obuolių acto (1 litrui vandens pyliau apie 100 ml acto),
krapų,
morkų,
česnako,
petražolių,
druskos,
cukraus.

Padariau 3 po 0,5 l stiklainiukus, šiam kiekiui dėjau 2 valg. šaukštus druskos bei 3 valg. šaukštus cukraus.

Gaminimas:

Nuplautus agurkus nulupti, perpjauti pusiau, išskobti sėklas, agurką supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Agurko gabaliukus sudėti į puodą, pasūdyti ir palikti keletui valandų.

Morkas supjaustyti griežinėliais ir kartu su krapais, petražolėmis (jų kaip visada neturėjau :-( ) bei česnako skiltelėmis sumaišyti su agurkais. Jei gavosi per mažai sulčių, reikia įpilti papildomai vandens, į kurį reikia supilti actą, įberti, cukraus, jei reikia, druskos (ši vieta man nelabai patiko, todėl padariau savaip: agurkus, sumaišytus su žolėmis bei česnakais, sudėjau į stiklainiukus, į likusį skystį įpyliau acto, truputį vandens, sudėjau cukrų, gerai išmaišiau; gautu skysčiu užpyliau agurkus stiklainiuose ir jau tada kaitinau).

Paruoštus agurkus sudėti į stiklainius. 1 l stiklainius reikia kaitinti 20 min. 80 laipsnių karštumo vandenyje. Iškaitintus stiklainius sandariai uždaryti.


Skanaus!

Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą