Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Cukinija su česnaku (atsargos žiemai)

Parašė Rūta - 2010 m. rugpjūčio 3 d.



Na, labai jau daug šiais metais cukinijų :-) Todėl puoliau ieškoti ką čia dar iš tų cukinijų būtų galima padaryti. Pirmą kartą bandau cukinijas su česnaku, atsiliepimai jau gaminusių šias salotas labai geri :-) Idėja paimta iš Supermamos.

Reikės:

2,5 kg kubelias pjaustytos cukinijos,
0,5 stiklinės aliejaus,
2 valg. šaukštai cukraus,
1 valg. šaukštas druskos,
0,5 l pomidorų padažo,
150 ml acto 9%,
100 g smulkintų česnakų.


Iš šio produktų kiekio išviriau beveik 3,5 litro cukinijų su česnaku, pritrūko tik kelių valgomų šaukštų :-)

Gaminimas:

Į puodą pilti aliejų, berti cukrų ir druską, sudėti cukiniją ir troškinti apie 10 min. Tuomet įdėti pomidorų padažą, troškinti dar 5 min. Pilti actą ir dar troškinti 5 min. Tuomet suberti česnaką, troškinti dar 10 min. Paruoštą masę dėti į stiklainius, palaikyti apverstus, kol atvės.

Pilstant į stiklainius nosį kuteno švelnus česnako kvapas! Kai paruošta masė atvėso, paragavome - labai skanu, tikrai verta pasidaryti! :-)



Kadangi visiems patiko pirmasis blynas, nutariau, kad dar šiandien padarysiu ir antrą porciją šių salotų :-)

Antrą "reisą" patobulinau: įdėjau dar ir 0,5 kg saldžiųjų pipirų, kuriuos troškintis įdėjau kartu su cukinija. Šį kartą gavosi lygiai 3,5 litro cukinijų česnakinės košės :-)




Skanaus!

Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

6 komentaras(-ai) :

  1. labai skaniai gavosi.mano vyras labai gyre. reiks dar daryti,nes iki ziemos gali nelikti...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas2010-08-26 15:28

    sveiki,
    O koki pomidoru padaza naudojate, gaminant sias salotas?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Padažą galima naudoti koks tik patinka :-). Aš paprastai naudoju tai natūralų, tai aštrų padažą, kad skoniai truputį skirtųsi ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki,
    O kokiu būdu jūs kaitinate stiklainius? Aš pirmą kartą bandau daryti mišraines žiemai, todėl nelabai įsivaizduoju kaip tai daroma :(

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kotryna, nekaitinu stiklainių su mišrainėmis, tik išplaunu ir perskalauju tuščius stiklainius verdančiu vandeniu prieš dėdama mišrainę.

    AtsakytiPanaikinti