Dar vienas išgirtas agurkų ruošimo receptas :-) Receptas paimtas iš žurnaliuko "Mūsų virtuvė" (2010 m. liepos mėn., rusų kalba).
Reikės (3 litrų stiklainiui):
agurkų,
krienų lapo,
po keletą vyšnios ir serbentų lapų,
2-3 česnako skiltelių,
keleto juodųjų pipirų grūdelių,
4 valg. šaukštai cukraus,
3 valg. šaukštai druskos,
50 ml degtinės.
Česnaką, pipirus, žalumynus sudėti stiklainio apačioje, ant viršaus sudėti agurkus, įberti cukrų, druską, įpilti degtinę, iki stiklainio viršaus pripilti šalto vandens.
Stiklainius kaitinti apie 30-40 min., po to dangtelius sandariai uždaryti, leisti stiklainiams atvėsti.
Kadangi neturėjau lapų :-(, tai šį kartą įdėjau krapų ir garstyčių grūdelių.
Įdomus receptas. o acto cia naudoti nereikia? ir koks skonis tuomet gaunasi?
AtsakytiPanaikintiNe mano gamintus valgiau, labai skanūs :-) O man gavosi ne tobulai, nes labai skubėdama dariau (svečių turėjau), bet pasidaryti tikrai verta :-)
AtsakytiPanaikintiIr acto tikrai nereikia :-)
Autorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintisveika labai malonu kad patiko ;D dar bandziau su sparaginem ir pomidorais bet ne2kg morku o 1kg morku ir 1kg pomidoru 1kg svogunu 1kg sparaginiu seimai patiko bet man tai nesukele ispudzio gal sparagines idomu skoni dave butinai pabandykit kaip turesit svu darzoviu skanaus ;D;D;D;D;D
AtsakytiPanaikintiKlausimas: kaitinti 30-40 min. - ta prasme sterelizuoti? Jei taip, tai 30-40 min. reikia sterelizuoti 3ju litru stiklaini? Aciu:)
AtsakytiPanaikintiTaip, Roberta, receptas paruoštas 3 litrų stiklainiui.
Panaikinti