Recepto idėją pasakė kolegė iš darbo, ačiū jai, nes šis tortas tikrai vertas dėmesio!
Reikės:
6 vnt. lietinių blynų
majonezo
1 vnt. (apie 0,5 kg) rūkytos žuvies
5 vnt. virtų kiaušinių
1 mažas indelis konservuotų žirnelių
150 g juodųjų alyvuogių
Gaminimas:
Rūkytą žuvį (aš dariau su karšto rūkymo lydeka) susmulkinti, virtą kiaušinį smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti burokine tarka. Žuvį ir kiaušinius sumaišyti su majonezu. Jei trūksta prieskonių, įdėti druskos, pipirų ar kitų mėgiamų prieskonių (aš nedėjau nieko, nes žuvis buvo sūri).
Imti lietinius blynus ir dėti sloksniais:
pirmas sluoksnis - žuvies įdaras,
antras sluoksnis - žuvies įdaras + pjaustytos alyvuogės,
trečias sluoksnis - žuvies įdaras + žirneliai,
ketvirtas sluoksnis - žuvies įdaras + alyvuogės.
Torto viršų aptepti žuvies mase. Puošti kaip patinka. Maximos reklaminiame žurnale mačiau, kad labai gražiai atrodo ikrais papuošta :-)
Tortą palaikyti keletą valandų šaldytuve ir jau galima valgyti!
Skanaus!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą