Gėda, tačiau iki šiol nemokėjau iškepti lietinių blynų – kad neprisviltų arba nepriliptų :-(
Tačiau šiandien tai pasikeitė: radau lietinių tešlos receptą, žurnalo Mano namai Pusryčių knygoje! Lietiniai gavosi gražučiai, skanučiai :-)
Taigi, lietiniams reikės:
2 kiaušinių
100 ml vandens
200 ml pieno
250 g miltų
druskos pagal skonį
Gaminimas:
sumaišyti visus tešlos komponentus, palikti tešlą pusvalandį pastovėti. Tuomet kepti lietinius. Keptuvę tepu gabalėliu lašinio – kaip tai darydavo mano močiutė. Taip kepti lietiniai - man patys skaniausi :-) Dūmelio kiek susidaro virtuvėje, bet juk tam ir skirti gartraukiai - kad virtuvėje nesmirdėtų :-)
Tiesa, man tešla lyg per tiršta gaunasi, tai aš įpilu dar truputį pieno ir vandens, na "iš akies", kad tešla ant keptuvės lengviau pasiskirstytų ir kad lietiniai nebūtų labai stori :-)
Skanaus!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą