Reikės:
200 g sviesto
1 indelio kondensuoto saldinto pieno
3 valg. šaukštai kakavos
4 pakelių sausainių, pavyzdžiui, "Gaidelis"
marmeladinių saldainių
džiovintų persikų arba kitų vaisių
graikinių riešutų
Saldainių, džiovintų vaisių ir riešutų dėti pagal skonį, bet ko gero po kokių 100-150 g gaunasi.
Gaminimas:
Sausainius sulaužyti nedideliais gabalėliais, džiovintus vaisius nuplauti, nusausinti, supjaustyti nedideliais gabalėliais, riešutus susmulkinti, marmeladinius saldainius supjaustyti. Smulkintus produktus sumaišyti.
Sviestą ant nedidelės ugnies ištirpdyti, supilti kondensuotą pieną, pakaitinti, sudėti kakavą, gerai išmaišyti. Masės nevirinti.
Karštą masę greitai supilti į sausainius su priedais, viską gerai išmaišyti. Gautą mišinį padalinti į 4 dalis, sudėti į maišelius (galima dėti ir į kitokią, gerai suspausti, kad neliktų oro tarpelių ir dėti į šaldytuvą. Palaikyti šaltai per naktį, pjaustyti gautą dešrą riekelėmis ir ragauti :-)
Skanaus!
Neparasei, kiek sviesto deti i tingini ;)
AtsakytiPanaikintiAi ne, cia tik man nerode pradzioj ;)))))))
AtsakytiPanaikintiJūrate, ar pavyko tinginys? patiko?
AtsakytiPanaikintiJūrate, ar pavyko tinginys? patiko?
AtsakytiPanaikinti