O čia pyragas, kuris man labai skanus :-) Tas švelnus figų kauliukų traškėjimas, razinų saldumas ir citrinų žievelių cukatai, kuriuos galiu valgyti šaukštais... :-)
Reikės:
- 175 g sviesto
- 3 kiaušiniai
- 2 arb. š. naminio vanilinio cukraus
- 3 šaukštai romo
- 1/8 arb. š. cinamono
- žiupsnis malto muskato
- 1/8 arb. š. kardamono
- 125 g cukraus
- 125 g graikinių riešutų
- 125 d džiovintų figų
- 250 g razinų
- 175 g miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 125 g citrinų žievelių cukatų
Prieskonių dedu šiek tiek daugiau, o cukatų įdedu 200 g.
Gaminimas:
- Aš, kaip dažniausiai, darau paprastai: dedu viską į virtuvinį kombainą ir visą darbą padaro jis :-)
- Pirmiausia, dedu visus skystus produktus. Tuomet, sausus sumaišau atskirai ir dedu į plakinį.
- Džiovintus vaisius nuplaunu, nusausinu, supjaustau, sumaišau su cukatais ir šaukštu miltų, kad tešloje nenusėstų. Juos paskiausiai dedu į tešlą, lengvai įmaišau ir tešla baigta. Ji turėtų būti tirštos grietinės konsistencijos.
- Belieka tešlą sukrėsti į kepimo skardą (naudoju silikoninę, jei metalinė forma – patepti sviestu ir pabarstyti džiūvesėliais) ir kepti 175 laipsnių karščio orkaitėje apie 80 min. (nepamiršti mediniu pagaliuku pažiūrėti, ar iškepę – svarbu, kad tešla prie pagaliuko neliptų). Į kepimo formą tešlos daug nereikėtų pilti, nes keps labai ilgai. Aš visuomet padalinu į 2 pailgas duonos formas.
Receptas iš receptų kortelių rinkinio.
Skanaus!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą