Tiesiog kitoks pyragas. Be kvietinių miltų, cukraus, kiaušinių. Veganams tinkama avokadų, bananų šokoladinė duona. Kodėl tokio tipo pyragai vadinami duona? Juk tai tikrų tikriausias pyragas :-)
PRODUKTAI:
GAMINIMO EIGA:
Receptą ėmiau čia.
PATARIMAS: Bolivinės balandos (arba kynvos) miltus galite pasidaryti iš kruopų - jas tereikia sumalti kavos malimo mašinėle.
Kviečiame pasidalinti jūsų mėgiamais pyragų be kvietinių miltų ar cukraus receptais!
PRODUKTAI:
- 1 vnt. avokado
- 2 vnt. bananų
- 1 puodelis medaus
- 110 g juodojo šokolado (naudojau 72 proc.)
- 5 valg. š. citrinų sulčių (naudojau šviežiai spaustas)
- 1/4 puodelio kokosų aliejaus
- 1 puodelis ryžių miltų
- 1 puodelis bolivinės balandos miltų
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 1 arb. š. kepimo sodos
- 1 arb. š. druskos
- 1/4 puodelio kakavos (nesaldintos) miltelių
GAMINIMO EIGA:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
- Miltus, kepimo miltelius, sodą, kakavos miltelius sumaišykite atskirame inde.
- Avokadą ir bananą sutrinkite šakute.
- Juodąjį šokoladą ir medų (jei kietas) pašildykite (atskirai), kad pasidarytų skysti.
- Į avokado ir bananų masę sudėkite aliejų, medų, šokoladą, druską, citrinos sultis ir išmaišykite.
- Į gautą masę sudėkite miltų mišinį, viską gerai išmaišykite, kad visi produktai tolygiai susimaišytų. Tešla gaunasi puriai tiršta.
- Kepimo formą išklokite popieriumi arba patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Sukrėskite tešlą.
- Pyragą kepkite apie 45–50 min. Būtinai stebėkite kepinį, nes kiekviena orkaitė skirtingai veikia.
Receptą ėmiau čia.
PATARIMAS: Bolivinės balandos (arba kynvos) miltus galite pasidaryti iš kruopų - jas tereikia sumalti kavos malimo mašinėle.
Kviečiame pasidalinti jūsų mėgiamais pyragų be kvietinių miltų ar cukraus receptais!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą