Receptas paimtas iš žurnalo ManoNamai knygos "Obuolių pyragai". Knygoje siūlo pyragą valgyti dar šiltą su vaniliniais ledais. Bet man jis buvo labai skanus ir šiltas, ir šaltas. Ir labai skanus net antrą dieną :-)
PRODUKTAI:
- 100 g sviesto
- 1–1,5 stiklinės miltų
- 1 valg. š. cukraus
- 2 valg. š. vandens
- 3–4 obuoliai
- 1 stiklinė bruknių
- 0,5 stiklinės rudojo cukraus
- 2 arb. š, bulvių krakmolo
GAMINIMO EIGA:
- Miltus, cukrų ir šaltą gabaliukais supjaustytą sviestą sukapoti. Tai padaryti paprasta virtuviniu kombainu. Kai iš produktų pasidaro trupiniai, įpilti vandens ir išminkyti tešlą (jei trūksta, galima įpilti papildomą šaukštą vandens). Tešlą reikia palaikyti šaldytuve pusvalandį.
- 3/4 tešlos iškočioti ir įdėti į 24 cm skersmens kepimo skardą.
- Obuolius nulupti ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Obuolius sudėti ant tešlos.
- Ant obuolių sluoksnio tolygiai paskirstyti bruknes (ėmiau šaldytas).
- Krakmolą ir cukrų sumaišyti. Mišinį užbarstyti ant bruknių sluoksnio.
- Likusią tešlą supjaustyti juostelėmis ir išdėlioti ant pyrago (pyragą puošti galima ir kitu jums patinkančiu būdu).
- Pyragą kepti apie 30 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kepimo laiką žiūrėkite individualiai, nes kiekviena orkaitė kepa skirtingai. Aš kepiau apie 40–50 min., nes norėjau, kad bruknės subliukštų ir išleistų sultis.
PATARIMAS: Pyragą geriau kepti formoje nuimamais kraštais, nes pyragas labai trapus. Mano forma buvo neatsegamais kraštais, tai kol pyragą išėmiau, visas sulūžo ir aptrupėjo. Tai ir nuotraukose toks visas nukentėjęs. Bet skonis nuo to nepakito :-)
SKANAUS!
P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino delfi.lt
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą