Kiekvienai šventei stengiuosi pagaminti ne tik tradicinį desertą, bet ir ką nors sveikesnio, be cukraus, be miltų. Šis receptas kaip tik toks ir yra - saldainiai iš riešutų ir datulių.
Paruošiamas itin greitai, o skonis tinka ir tiems, kas ne itin žavisi sveikais valgiais :-)
PRODUKTAI:
- 30 vnt. datulių
- 1,5 stiklinės anakardžių riešutų
GAMINIMO EIGA:
- Datules ir riešutus nuplauti ir pamerkti vandenyje: riešutus mirkyti 2 val., datules – apie valandą.
- Datules nusausinti ir sumalti iki košės konsistencijos.
- Į smulkintuvą prie datulių sudėti nusausintus riešutus, malti toliau. Jei norite, kad riešutai liktų gabaliukais, smulkinkite trumpiau. Aš dariau, kad būtų visai smulki masė, todėl sumaliau labai smulkiai.
- Masę iškrėsti ant lentelės, išlyginti, kad būtų apie 1,5 cm storio. Supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
PATARIMAS: Kai masė jau bus sumalta iki norimos konsistencijos, galima įdėti norimų priedų, pavyzdžiui, šokolado gabaliukų, kokosų drožlių ar pan.
Receptas paimtas čia.
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą