Labai mėgstu kiaušinius, įvairiai pagamintus. Ypatingai skanu, kai trynys lieka skystas.
Kad neatsibostų taip pat gaminama kiaušinienė, siūlau kiek kitokį kiaušinienės ruošimo būdą. Jei kepsite tiksliai, kiek nurodyta, trynys bus skystas. Labai skanu!
Kad neatsibostų taip pat gaminama kiaušinienė, siūlau kiek kitokį kiaušinienės ruošimo būdą. Jei kepsite tiksliai, kiek nurodyta, trynys bus skystas. Labai skanu!
PRODUKTAI (6 porcijoms):
- 6 riekelės mėgstamos duonos ar batono
- 6 vnt. šalto rūkymo šoninės juostelių
- 6 kiaušiniai
- 6 valg. š. tarkuoto čėderio sūrio
- druska, pipirai
GAMINIMO EIGA:
- Kiaušinienė kepama keksiukų formoje. Iš batono ar duonos išpjauti tokio dydžio gabaliukus, kad tilptų į keksiuko formelės dugną. Galima kepti ir mažuose indeliuose, pavyzdžiui, keramikiniuose. Tačiau tokiu atveju kiekvieną indelį reikėtų patepti aliejumi – bus lengviau išimti kiaušinienę.
- Šoninę apkepti iš abiejų pusių keptuvėje arba orkaitėje. Palikti keletą minučių atvėsti.
- Šoninę dėti vertikaliai į keksiuko formelę, kad gautųsi lyg sienelė.
- Į gautą šulinėlį įdėti po šauktą sūrio, ant viršaus įmušti po kaiušinį.
- Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min.
- Ant iškepusios kiaušinienės pabarstyti pipirų, druskos, jei reikia, mėgstamų žalumynų (krapų, svogūnų laiškų ar pan.).
PATARIMAS: Galima dėti ir nekeptą šoninę, tačiau skonis nebūna toks geras.
Skanaus!
Receptas paimtas čia.
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą