Šis receptas toks paprastas, kad tiks ir mažiesiems mėgėjams suktis virtuvėje. Tik keli ingridientai, o sausainiai gaunasi tiesiog tirpstantys burnoje. O ryžių miltai suteikia tokio švelnaus "gruzdesio".
Ir jie labai tiktų Motinos dienos proga mamai pusryčiams. Jei tik mama nesilaiko dietos :-)
- 260 g miltų
- 65 g cukraus pudros
- 35 g ryžių miltų
- 225 g kambario temperatūros sviesto
GAMINIMO EIGA:
- Viename dubenyje sumaišyti kvietinius ir ryžių miltus.
- Kitame dubenyje sviestą ir cukraus pudrą išplakti iki purios masės.
- Miltus sumaišyti su plaktu sviestu. Užmaišyti tešlą.
- Tešlą palaikyti šaldytuve 15 min.
- Iškočioti tešlą. Išspausti norimos formos sausainius. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (sausainiai turi švelniai paruduoti).
PATARIMAS: Kepimo laikas gali skirtis, kai kepsite skirtingo dydžio sausainius (kuo smulkesni sausainiai, tuo trumpiau juos reikėtų kepti).
Skanaus!
Receptas paimtas čia.
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą