Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Pupelių ir šoninės košė (arba sriuba)

Velykos jau praėjo, su jomis ir šventiniai patiekalai, įvairūs ragaišiai ir gausybė gražių margučių. Ir kaip visada, po švenčių norisi kažko paprasto ir lengvai pagaminamo.

Vakar pavalgydinau šeimyną kotletukais ir skania koše. Ne bulvių, nors jų ten irgi buvo nemažai. Kažkaip norėjosi paįvairinti įprastą skonį. O ir mano namiškiams paprasta bulvių košė nelabai prie dūšios. Tad teko suktis.

Kaip tik turėjau šoninės gabaliuką, stiklainėlį virtų pupelių. Tad šiais produktais ir gardinau košę.

RECEPTAS: Pupelių ir šoninės košė (arba sriuba)

RECEPTAS: Pupelių ir šoninės košė (arba sriuba)



  PRODUKTAI 4 porcijoms:
  • 400 g virtų baltų pupelių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus *
  • 180 g parūkytos šoninės (rinkis su kuo mažiau riebaliuko)
  • 1 svogūnas (apie 120 - 130 g)
  • 2 nedidelės morkos (apie 120 g)
  • 3 didesnės bulvės (800 g)
  • 0,6  - 1 litro verdančio vandens **
  • prieskoninės druskos
  • žiupsnelis aštrios džiovintos paprikos

  GAMINIMO EIGA:
  1. Šoninę supjaustyk nedidelėmis juostelėmis (0,5 - 1,5 cm).
  2. Puode, kuriame virsi, įpilk aliejaus ir jame pakepink šoninę, kol gerai apskrus. Kepintus gabaliukus - 2/3, išgriebk ir palik ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.
  3. Riebaluose kartu su likusia šonine, apkepink supjaustytą svogūną ir morkas - apie 5 minutes. Svogūną pjausčiau smulkiais gabalėliais, o morkas - plonais griežinėliais.
  4. Dabar tiesiai į puodą įpjaustyk bulves ir suberk išvirtas pupeles. Supilk verdantį vandenį, paskanink prieskoniais ir  viską gerai pamaišyk. Troškink uždengus apie 20 - 30 minutes karts nuo karto pamaišant, kol daržovės suminkštės.
  5. Pusę troškinio sudėk į blenderio aukštą stiklinę ir sutrink, kol gausis tiršta košė. Ją supilk į puodą su likusiomis daržovėmis. Išmaišyk, paragauk. Ir jei reikia, dar paskanink prieskoniais.
  6. Košė jau gatava. Beliko krauti į lėkštę, pabarstyti šoninės gabaliukais ir šlamšti apsiputojus :-)

PATARIMAS:

* Jei šoninė turi daug riebaliukų, aliejaus neprireiks. Man pasisekė nupirkti tokią, kurioje visai nebuvo riebalų, tad aliejaus būtinai reikėjo.

** Jei nori, kad vietoj košės būtų sriuba, pilk daugiau vandens. Nuotraukose parodyta košė virta su 600 ml vandens.

RECEPTAS: Pupelių ir šoninės košė (arba sriuba)

Gavosi tikrai skani košė, dūmelio skonio. Ir kadangi turėjo nesutrintų gabaliukų, labai tiko kaip garnyras prie kotletų. Manau, būtų buvę skanu ir prie dešrelių ar keptos vištos.

Jei patiko šis receptas, būsiu labai dėkinga, jei pasidalinsi su draugais :-)

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą