Dar vienas varškės apkepo variantas. Su kukurūzų kruopomis. Ir obuoliais, kurie suteikia apkepui lengvumo ir ypatingą skonį.
PRODUKTAI:
- 4 vnt. kiaušinių M dydžio
- 2 valg. š. rudojo cukraus
- druskos
- 1 vid. dydžio obuolys
- 500 g liesos varškės
- 2,5 valg. š. kukurūzų kruopų
- 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
GAMINIMO EIGA:
- Trynius išsukti su cukrumi, kol masė taps balta.
- Obuolį nulupti ir sutarkuoti burokine tarka.
- Trynių masę sumaišyti su obuoliais, varške, kukurūzų kruopomis ir krakmolu. Maišyti, kol masė taps vientisa.
- Baltymus išplakti su druska, kol baltymai taps standžia mase.
- Baltymų masę atsargiai įmaišyti į varškės masę. Maišyti sukant šaukštą ar mentelę ratu, kad iš baltymų išeitų kuo mažiau oro burbuliukų.
- Kepimo formą patepti nedideliu gabaliuku sviesto. Supilti apkepo masę ir kepti iki 180 lapsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
PATARIMAS: Jei iškeptas apkepas gražiai neapskrudo, galima kelioms minutėms įjungti orkaitės kaitinimą iš viršaus (grilis).
Ar dažnai kepI varškės apkepus? Gal tai darai kokiu ypatingu būdu? Dalinkis pasiūlymais!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą