Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Sumuštinis su avokadu ir pomidorais

Nors ir sakoma, kad sumuštiniai nesveika, bet juk kartais taip norisi sumuštinio. Nebūtinai tradicinio. Bet būtinai sumuštinio.

Dar viena variacija, su kuo galima valgyti duoną su avokadu.

Vaikystėje tokį sumuštinį močiutė padarydavo su sviestu. Šiandien tokį sumuštinį valgau su avokadu vietoje sviesto. Kitos sumuštinio dalys liko tos pačios, kaip vaikystėje.

RECEPTAS: Sumuštinis su avokadu ir pomidorais



  PRODUKTAI:
  • 4 riekelės ruginės duoos (tinka ir kitokia juoda duona)
  • 1 avokadas
  • 2 pomidorai
  • druska, pipirai
  • 2 arb. š. citrinos sulčių


  GAMINIMO EIGA:
  1. Avokadą perpjauti, išimti kauliuką, avokado minkštimą sutrinti šakute. Į trintą avokadą įpilti citrinos sulčių, įberti juodųjų maltų pipirų. Išmaišyti.
  2. Duonos riekeles aptepti paruoštu avokadu.
  3. Pomidorą supjaustyti plonomis riekelėmis, uždėti ant duonos su avokadu. Pabarstyti druska, pipirais. Jei mėgstate, galite uždėti patinkančių žalumynų, pavyzdžiui, krapų, baziliko ar pan.


PATARIMAS: Galite išbandyti ir orkaitėje pakeptus vyšninius pomidorus.


RECEPTAS: Sumuštinis su avokadu ir pomidorais

Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

2 komentaras(-ai) :

  1. tokį sumuštinį, rytais valgau jau kokius tris metus. Ir neatsibosta. Pabarstau kepintomis maltomis sėklomis, jei turiu. Labai mėgstamas vegetarų....

    AtsakytiPanaikinti
  2. Loreta, tikrai esi ištikima savo skoniui... Tris metus! :) Ir ačiū už mintį su kepintomis sėklomis. Reikės išbandyti.

    AtsakytiPanaikinti