Nors ir sakoma, kad sumuštiniai nesveika, bet juk kartais taip norisi sumuštinio. Nebūtinai tradicinio. Bet būtinai sumuštinio.
Dar viena variacija, su kuo galima valgyti duoną su avokadu.
Vaikystėje tokį sumuštinį močiutė padarydavo su sviestu. Šiandien tokį sumuštinį valgau su avokadu vietoje sviesto. Kitos sumuštinio dalys liko tos pačios, kaip vaikystėje.
Dar viena variacija, su kuo galima valgyti duoną su avokadu.
Vaikystėje tokį sumuštinį močiutė padarydavo su sviestu. Šiandien tokį sumuštinį valgau su avokadu vietoje sviesto. Kitos sumuštinio dalys liko tos pačios, kaip vaikystėje.
PRODUKTAI:
- 4 riekelės ruginės duoos (tinka ir kitokia juoda duona)
- 1 avokadas
- 2 pomidorai
- druska, pipirai
- 2 arb. š. citrinos sulčių
GAMINIMO EIGA:
- Avokadą perpjauti, išimti kauliuką, avokado minkštimą sutrinti šakute. Į trintą avokadą įpilti citrinos sulčių, įberti juodųjų maltų pipirų. Išmaišyti.
- Duonos riekeles aptepti paruoštu avokadu.
- Pomidorą supjaustyti plonomis riekelėmis, uždėti ant duonos su avokadu. Pabarstyti druska, pipirais. Jei mėgstate, galite uždėti patinkančių žalumynų, pavyzdžiui, krapų, baziliko ar pan.
PATARIMAS: Galite išbandyti ir orkaitėje pakeptus vyšninius pomidorus.
tokį sumuštinį, rytais valgau jau kokius tris metus. Ir neatsibosta. Pabarstau kepintomis maltomis sėklomis, jei turiu. Labai mėgstamas vegetarų....
AtsakytiPanaikintiLoreta, tikrai esi ištikima savo skoniui... Tris metus! :) Ir ačiū už mintį su kepintomis sėklomis. Reikės išbandyti.
AtsakytiPanaikinti