Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Spagečiai su daržovėmis ir krevetėmis

Kartais būna taip, kad reikia išvalyti šaldytuvą ir spinteles. Tad šią savaitę beveik viską gaminau iš "likučių". Kepiau sudžiuvusios duonos nesaldų pyragą (vėliau įkelsiu receptą). Likutį spagečių pakepinau su vytinto kumpio gabaliukais, pomidorų tyre ir aštriąja paprika - nieko, vakarienei "suėjo" :-)

Taip pat sunaudojau daržoves ir krevetes pagaminti šios dienos receptui, kuris mano vyrui labai patiko. Tad nusprendžiau pasidalinti ir su tavimi.

RECEPTAS: Spagečiai su daržovėmis ir krevetėmis


  PRODUKTAI (2 - 4 porcijoms):
  • 150 g spagečių
  • 180 g jau išlukštentų krevečių (gali būti ir šaldytos, tokiu atveju svoris bus atšildytų krevečių)
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas (apie 100 g)
  • 1 nedidelės morkos (apie 60 g)
  • 1/2 žalios paprikos (apie 50 g)
  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus kepimui
  • 4 šaukštų mėgstamo sojų padažo

  GAMINIMO EIGA:
  1. Išvirk spagečius, kad dar būtų šiek tiek kieti (itališkai sakoma "al dente"). Aš juos verdu be druskos, nes sojų padažas duos užtektinai sūrumo.
  2. Visas daržoves nuplauk išvalyk ir supjaustyk plonais šiaudeliais.
  3. Keptuvėje įkaitink aliejų ir jame šiek tiek apkepink daržoves ant vidutinės ugnies.
  4. Į daržoves sumesk krevetes ir pakepink viską kartu.
  5. Prieš baigiant kepti supilk sojų padažą, išmaišyk ir dar patroškink apie 1-2 minutes.
  6. Į lėkštę įdėk porciją jau išvirtų spagečių ir ant viršaus - paruošto troškinio.
  7. Skanaus!

RECEPTAS: Spagečiai su daržovėmis ir krevetėmis

PATARIMAS: Jei nori, kad daržovės būtų traškios, iš pradžių apkepink krevetes ir tik tada sudėk daržoves.

Gal tu turi kokį įdomų receptą, kuriame sunaudoti kitų patiekalų likučius?

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą