Taip pat sunaudojau daržoves ir krevetes pagaminti šios dienos receptui, kuris mano vyrui labai patiko. Tad nusprendžiau pasidalinti ir su tavimi.
PRODUKTAI (2 - 4 porcijoms):
- 150 g spagečių
- 180 g jau išlukštentų krevečių (gali būti ir šaldytos, tokiu atveju svoris bus atšildytų krevečių)
- 1 vidutinio dydžio svogūnas (apie 100 g)
- 1 nedidelės morkos (apie 60 g)
- 1/2 žalios paprikos (apie 50 g)
- kelių šaukštų alyvuogių aliejaus kepimui
- 4 šaukštų mėgstamo sojų padažo
GAMINIMO EIGA:
- Išvirk spagečius, kad dar būtų šiek tiek kieti (itališkai sakoma "al dente"). Aš juos verdu be druskos, nes sojų padažas duos užtektinai sūrumo.
- Visas daržoves nuplauk išvalyk ir supjaustyk plonais šiaudeliais.
- Keptuvėje įkaitink aliejų ir jame šiek tiek apkepink daržoves ant vidutinės ugnies.
- Į daržoves sumesk krevetes ir pakepink viską kartu.
- Prieš baigiant kepti supilk sojų padažą, išmaišyk ir dar patroškink apie 1-2 minutes.
- Į lėkštę įdėk porciją jau išvirtų spagečių ir ant viršaus - paruošto troškinio.
- Skanaus!
PATARIMAS: Jei nori, kad daržovės būtų traškios, iš pradžių apkepink krevetes ir tik tada sudėk daržoves.
Gal tu turi kokį įdomų receptą, kuriame sunaudoti kitų patiekalų likučius?
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą