Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Sūdytos menkės salotos - Esqueixada de bacallà (Katalonija)

Mūsų namuose karts nuo karto pasimėgaujame tipišku Katalonų patiekalu - Esqueixada de bacallà. Jį dažniausiai gamina mano vyras.

Šioms salotoms reikia visai nedaug: sūdytos menkės, svogūno, paprikos ir pomidoro. Ir pagaminimas labai paprastas. O vat rezultatas nepaliks nei vieno abejingo. Arba labai patiks, arba negalėsi valgyti :-) Yra gi, kam nepatinka žalia žuvis.

RECEPTAS: Sūdytos menkės salotos - Esqueixada de bacallà (Katalonija)


  PRODUKTAI:
  • 130 g sūdytos menkės (bacallá katalonietiškai arba bacalao ispaniškai)
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 1/2 nedidelės žalios paprikos (tinka tokia, neaštri)
  • 1 vidutinio dydžio pomidoras
  • alyvuogių aliejaus
  • juodų alyvuogių

  GAMINIMO EIGA:
  1. Sūdytą menkę užmerk į vandenį ir palik per naktį. Iš ryto pakeisk vandenį. Esmė tame, kad sūdytą žuvis netinkama valgymui dėl per didelio druskos kiekio ir savo tekstūros. Vanduo ją suminkštins ir "išims" tokį stiprų sūrumą. Tad vandenį keisti tiek kartų, kol bus pagal tavo skonį. Turi likti sūroka, kad nereikėtų salotų papildomai sūdyti.
  2. Dabar, kai žuvis jau išmirkyta, reikia ją rankomis suplėšyti į apie 1 -1,5 cm gabaliukus. Menkė labai lengvai plėšosi. Būtent iš šio proceso ir yra pavadinimas katalonų kalba: esqueixar - padalinti objektą atsižvelgiant į jo pluošto kryptį.
  3. Svogūną, papriką ir pomidorą supjaustyk nedideliais gabaliukais.
  4. Į gilią lėkštę sudėk žuvį ir daržoves, sumaišyk ir užpilk alyvuogių aliejaus. Jo reikia šiek daugiau nei į paprastas salotas, kad būtų skystymėlio (paskui labai skanu į jį pamirkyti šviežios duonos gabaliukus).
  5. Galiausiai papuošk juodosiomis alyvuogėmis ir palik apie pusvalandį šaldytuve, kad atvėstų ir susimaišytų visi skoniai.
  6. Beliko skanauti!

RECEPTAS: Sūdytos menkės salotos - Esqueixada de bacallà (Katalonija)


Ar kada ragavai šių salotų? Patiko? Gal net pačioje Katalonijoje teko mėgautis šiuo skanėstu? Papasakok :-)

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą