Šioms salotoms reikia visai nedaug: sūdytos menkės, svogūno, paprikos ir pomidoro. Ir pagaminimas labai paprastas. O vat rezultatas nepaliks nei vieno abejingo. Arba labai patiks, arba negalėsi valgyti :-) Yra gi, kam nepatinka žalia žuvis.
PRODUKTAI:
GAMINIMO EIGA:
- 130 g sūdytos menkės (bacallá katalonietiškai arba bacalao ispaniškai)
- 1 nedidelis svogūnas
- 1/2 nedidelės žalios paprikos (tinka tokia, neaštri)
- 1 vidutinio dydžio pomidoras
- alyvuogių aliejaus
- juodų alyvuogių
GAMINIMO EIGA:
- Sūdytą menkę užmerk į vandenį ir palik per naktį. Iš ryto pakeisk vandenį. Esmė tame, kad sūdytą žuvis netinkama valgymui dėl per didelio druskos kiekio ir savo tekstūros. Vanduo ją suminkštins ir "išims" tokį stiprų sūrumą. Tad vandenį keisti tiek kartų, kol bus pagal tavo skonį. Turi likti sūroka, kad nereikėtų salotų papildomai sūdyti.
- Dabar, kai žuvis jau išmirkyta, reikia ją rankomis suplėšyti į apie 1 -1,5 cm gabaliukus. Menkė labai lengvai plėšosi. Būtent iš šio proceso ir yra pavadinimas katalonų kalba: esqueixar - padalinti objektą atsižvelgiant į jo pluošto kryptį.
- Svogūną, papriką ir pomidorą supjaustyk nedideliais gabaliukais.
- Į gilią lėkštę sudėk žuvį ir daržoves, sumaišyk ir užpilk alyvuogių aliejaus. Jo reikia šiek daugiau nei į paprastas salotas, kad būtų skystymėlio (paskui labai skanu į jį pamirkyti šviežios duonos gabaliukus).
- Galiausiai papuošk juodosiomis alyvuogėmis ir palik apie pusvalandį šaldytuve, kad atvėstų ir susimaišytų visi skoniai.
- Beliko skanauti!
Ar kada ragavai šių salotų? Patiko? Gal net pačioje Katalonijoje teko mėgautis šiuo skanėstu? Papasakok :-)
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą