Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Estiška pynė (kringel) su šokoladiniu kremu

Šiais metais neteks dažyti kiaušinių. Nes ir baltų kiaušiniu nerandu pirkti, o ir valgytojų mažai. Bet už tat šį kartą padariau du velykinius patiekalus: nesaldžias ispaniškas spurgytes ir estišką kringel. Taaiiip, tarptautinės Velykos :-)

Šiek tiek pasidomėjau, kas ta kringel. Pasirodo, tai estišką mielinė pynė. Gali būti saldi ar sūri. Jos įvairumas priklauso nuo kiekvienos šeimininkės. Jei domina, radau įdomų straipsnį Ji24 žurnale. Paskaityk, apsišviesk... chi chi chi...

Nors Estijoje neteko būti ir ragauti jų virtuvės šedevrų, bet manau, kad estų patiekalai turėtų man patikti. Bent jau mielinė pynė, kurią iškepiau vakar, sužavėjo. Ir turint galvoje, kad man kepiniai su šokoladiniais kremais ar glajais niekada nepatiko.

RECEPTAS: Estiška pynė (kringel) su šokoladiniu kremu

RECEPTAS: Estiška pynė (kringel) su šokoladiniu kremu


RECEPTAS: Estiška pynė (kringel) su šokoladiniu kremu
  PRODUKTAI:
  • 310 g kvietinių miltų
  • 3 g druskos (1/2 arbatinio šaukštelio)
  • 180 ml šilto pieno
  • 1 šaukštas cukraus
  • 15 g mielių
  • 20 ml aliejaus
  • 1 trynys
  • 3 šaukštai šokoladinio kremo (tinka Nutella)
  • 3 šokoladiniai kiaušiniai
  • baltojo šokolado drožlėms

  GAMINIMO EIGA:
RECEPTAS: Estiška pynė (kringel) su šokoladiniu kremu
  1. Ištrink mieles su cukrumi kol suskystės. Tada supilk šiltą pieną, kiaušinio trynį ir aliejų.
  2. Dideliame dubenyje sumaišyk miltus su druska.
  3. Supilk pieno - mielių mišinį ant sausų ingredientų ir užminkyk tešlą. Tešla turi nelipti ant indo sienelių.
  4. Suminkyk iš tešlos kamuolį, palik inde, kuriame minkei ir uždenk maistine plėvele.
  5. Dabar tešla turi pastovėti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Aš laikiau 2 valandas, nes teko išeiti su vaiku pasivaikščioti į lauką. Bet pakanka ir 1 valandos.
  6. Kai tešlos padvigubės, nuimk plėvelę ir tešlą atsargiai išimk ir šiek tiek paminkyk (labai nedaug, kad nesbliūkštų).
  7. Dabar iškočiok kuo ploniau ir patepk šokoladiniu kremu.
  8. Suvyniok ir perpjauk išilgai, paliekant vieną galą neperpjautą. Pasuk perpjautas tešlos "kasas" taip, kad šokoladas būtų viršuje ir formuok pynę. Galiausiai ją susuk.
  9. Paruoštą pynę atsargiai perkelk ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir palik dar 15-30 minučių, kad dar kartą pakiltų.
  10. Kepk iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 25 minučių.
  11. Kai pyragas visai atvės (ant grotelių išėmus iš orkaitės), beliko papuošti velykiniais šokoladiniais kiaušiniais ir balto ir juodo šokolado drožlėmis.
  12. Skanaus!

RECEPTAS: Estiška pynė (kringel) su šokoladiniu kremu

RECEPTAS: Estiška pynė (kringel) su šokoladiniu kremu

PATARIMAS: Kad pyragas gražiai parustų, prieš pat kišant į orkaitę, patepk kiaušinio baltymu.

RECEPTAS: Estiška pynė (kringel) su šokoladiniu kremu


Na va, pyragas iškeptas ir pusė jau suvalgyta. Manau reikės vėl kažką kepti, nes iki Velykų savaitgalio nieko nebebus. Gal darysiu vieną iš anksčiau bandytų Velykinių kepinių:


O jei nori kiaušinius marginti natūraliais dažais, siūlau paskaityti šį mūsų straipsnį.

Su artėjančiomis Šv. Velykomis!

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą