Prieš porą savaičių dalinausi su tavimi varškės spurgų receptu. Ar jau išbandei? Jos tikrai labai skanios. Nors prigaminau 40, kitą dieną neliko nei vienos. O namuose buvome tik trise :-)
Šiandien noriu pasiūlyti nesaldžių spurgų. Lietuvoje gal neįprastos nesaldžios spurgos, bet už tat Ispanijoje jos labai mėgstamos. O dar be to šios menkių spurgos - tradicinis Velykų patiekalas. Beja, Velykos Ispanijoje švenčiamos visą savaitę. Ji vadinama Semana Santa (išvertus "šventa savaitė"). Miestai ir miesteliai turi savo religingas procesijas, kurių metu išnešami "pasivaikščioti" šventieji taip juos pagerbdami.
Nepasakosiu aš apie Ispanų tradicijas, nes nelabai jas pažįstu. Bet šiaip tai labai gražu pažiūrėti :-)
Na, daugiau negaištu ir dalinuosi receptu.
PRODUKTAI (30 spurgų):
- 130 g sūdytos menkės
- 130 g miltų
- 15 šaukštų pieno
- 1 šaukštas konjako (jei neturi, gali pakeisti brendžiu, viskiu ar degtine)
- 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
- 8 g kepimo miltelių
- 1 L dydžio kiaušinis
- 1 česnako skiltelė
- 1 petražolės šakelė
- druskos ir pipirų pagal skonį
- alyvuogių aliejaus kepimui
GAMINIMO EIGA:
- Per naktį sūdytą menkę užmerkti ir iš ryto paleisk vandenį. Jei žuvis vis dar labai sūri, vandenį pakeisk kelis kartus.
- Kai menkė jau bus išmirkusi, suplėšyk ją nedideliais gabaliukais.
- Dubenyje sumaišyk sausus ingredientus - miltus ir kepimo miltelius.
- Supilk pieną, aliejų, kiaušinio trynį ir alkoholį. Išmaišyk.
- Į paruoštą mišinį sudėk žuvį, mažais gabaliukus supjaustytą česnaką ir sukapotas petražoles.
- Suplak iki standžių putų kiaušinio baltymą ir atsargiai įmaišyk į tešlą.
- Paskanink, jei reikia, druska ir šviežiai maltais pipirais.
- Palik tešlą pastovėti apie 30 minučių, kad pabrinktų.
- Gilioje keptuvėje įkaitink aliejų ir jame kepk nedideles spurgytes. Jas gali formuoti arbatinio šaukštelio pagalba. Kepti kol gražiai parus.
- Iškepusias spurgas sudėk ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
- Dabar beliko skanauti! Skanu šiltos ir šaltos. Galima valgyti, kaip garnyą arba vienas, kaip užkandį.
PATARIMAS: Kad galėtum baltymus suplakti iki standžių putų, reikia kad jie būtų šalti ir indas, kuriame plaksi - visiškai sausas ir švarus.
Čia, Ispanijoje, "bueñuelos de bacalao"labai mėgstami. Jais mėgomasi ne tik namuose ar baruose prie alaus, bet ir restoranuose. Tad kviečiu ir tave išbandyti šį ispanišką delikatesą.
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą