Esu dariusi kelis variantus: sekant kitų išbandytus receptus ir pačiai eksperimentuojant. Bet iki šiol nė karto nesigavo taip, kaip norėjosi.
Bet va, "por fin!" šuktelėjau (isp.: "pagaliau!"), kai paragavau naujo experimento rezultatą. Taip džiugu buvo :-) Ir skanu, ir ne per saldu, ir vidus toks drėgnas, bet ne žalias. O jei dar būtų pagaminta su gera lietuviška varške, manau iš vis būčiau šokinėjusi iki palubių... chi chi chi...
Gaminau kaip dažniausiai linkusi daryti. Ingredientus rinkausi iš išbandytų receptų + nuo savęs pridėjau ingredinetą ir vieną pašalinau. Na, o proporcijas tai iš vis pagal savo nuožiūrą. Rezultatas labai maloniai nustebino:-)
PRODUKTAI (40 spurgų):
- 600 g varškės (7% riebumo, drėgna)
- 4 L dydžio kiaušiniai
- 100 g cukraus
- 20 g naminės vanilės esencijos (2 šaukštai)
- 330 g kvietinių miltų
- 10 g kepimo miltelių (2 šaukšteliai su kaupeliu)
- aliejaus kepimui (naudojau saulėgražų, bet tinka bet koks švelnaus ir kepimui skirtas aliejus)
- Cukraus pudros papuošimui (nebūtina)
GAMINIMO EIGA:
- Varškę ištrink su kiaušiniais.
- Suberk cukrų, supilk vanilės esenciją ir viską pamaišyk.
- Miltus su kepimo milteliais persijok ir suberk į tešlą. Užminkyk tešlą. Ji turi būti minkšta, bet neskysta.
- Kabink šaukštu tešlos (1/2 šaukšto) ir kepk nedideles spurgytes (apie 4-5 cm) įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies kol gražiai parus.
- Vienu kartu kepk tik po kelias spurgytes, kad aliejus neatšaltų ir neprisigertų į tešlą. Taip pat spurgos turi laisvai plaukioti, nes jos paskui šiek tiek išsipučia.
PATARIMAS: Kad spurgos atrodytu gražesnės, formuok jas rankomis, ne šaukštais. Tam reikia susivilgyti rankas vandeniu, kabinti tešlos šaukštu. Dėti į vieną ranką ir, kitos pagalba, gumulėlį atsargiai pavolioti ir kepti karštame aliejuje. Taip padarytų spurgų paviršius būna lygesnis ir gražesnis.
Tikiuosi, tau patiko šis receptas ir išbandysi šias spurgas. Jei rasi kokį trūkumą, ar reikės patarimo, o gal šiaip norėsi pasidžiaugti rezultatu, labai apsidžiaugsiu, jei pasidalinsi komentaruose. Aš jų visada labai laukiu :-)
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą