Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Vienuolės bezdalai (Katalonija)

Taip taip, perskaitei teisingai. Sausainiai vadinasi "Vienuolės bezdalai". :-) Arba teisingiau - "Pets de monja" (pavadinimas katalonų kalba). Tai mažiukai kieti sausainiai citrinų skonio.

Buvo toks italų konditeris, kuris gyveno Barselonoje. Jis pagamino mažus sausainius, apie 1 cm diametro ir pavadino juos "petto di monacca" dėl jų formos. O tai italų kalba reiškia "vienuolės papukai" ("pecho de monja" katalonų kalba).

Tu dabar gali klausti: "O prie ko čia tie papai?!!" Tiksliai neaišku, ar buvo pradėta vadinti "pets de monja" dėl panašaus tarimo, ar paprasčiausiai dėl bajerio. Faktas tame, kad sausainiai dabar visų vadinami "vienuolės bezdalais" :-)

RECEPTAS: Maži citrininiai sausainiai "Vienuolės bezdalai" - (Katalonija - "Pets de monja")

RECEPTAS: Maži citrininiai sausainiai "Vienuolės bezdalai" - (Katalonija - "Pets de monja")

  PRODUKTAI (apie 500 g sausainukų):
  • 3 M dydžio kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 250 g miltų
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė (tik geltonoji dalis)

  GAMINIMO EIGA:
  1. Įkaitink orkaitę iki 170 ºC. Kol kais, paruošk tešlą.
  2. Dubenyje elektriniu mikseriu suplak kiaušinius su cukrumi iki putų.
  3. Į plakinį dėk po truputį persijotus miltus nuolatos plakant.
  4. Galiausiai sudėk tarkuotą citrinos žievelę ir gumine mentele dar kartą viską išmaišyk. Tešla turi gautis tiršta, tirštesne nei kepant keksiukus.
  5. Sudėk tešlą į konditerinį maišelis su apskritimo formos antgaliu.
  6. Į skardą, išklotą kepimo popieriumi išspausk mažus apie 1 cm sausainiukus.
  7. Kepk apie 10-12 minučių kol sausainiai gražiai paruduos.

RECEPTAI: Maži citrininiai sausainiai "Vienuolės bezdalai" - (Katalonija - "Pets de monja")

RECEPTAI: Maži citrininiai sausainiai "Vienuolės bezdalai" - (Katalonija - "Pets de monja")

PATARIMAS:

  • Kad sausainiai turėtų tipišką šiems sausainiams "spenelį", konditerinį maišelį reikia laikyti 90 º kampu.
Nors man nesigavo, nes naudojau L dydžio kiaušinius ir tešla buvo per skysta. Bet turi gautis maždaug taip, kaip šioje nuotraukoje:




  • Sausainiai ilgai išliks traškus, jei juos laikysi sandariame stikliniame inde. 
RECEPTAS: Maži citrininiai sausainiai "Vienuolės bezdalai" - (Katalonija - "Pets de monja")


Tikiuosi, tau patinka susipažinti su kitų šalių virtuvėmis. O dar be to, jei turi tokius įdomius pavadinimus :-) Gal ir tu žinai kokį nors patiekalą, kuris turi keistą - juokingą pavadinimą. Nebūtinai iš užsienio, gali būti ir lietuviškas. Pasidalink komentaruose ir labiausiai patikusį - pagaminsime ir įkelsime į blog'ą.

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą