Buvo toks italų konditeris, kuris gyveno Barselonoje. Jis pagamino mažus sausainius, apie 1 cm diametro ir pavadino juos "petto di monacca" dėl jų formos. O tai italų kalba reiškia "vienuolės papukai" ("pecho de monja" katalonų kalba).
Tu dabar gali klausti: "O prie ko čia tie papai?!!" Tiksliai neaišku, ar buvo pradėta vadinti "pets de monja" dėl panašaus tarimo, ar paprasčiausiai dėl bajerio. Faktas tame, kad sausainiai dabar visų vadinami "vienuolės bezdalais" :-)
PRODUKTAI (apie 500 g sausainukų):
- 3 M dydžio kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 250 g miltų
- 1 citrinos nutarkuota žievelė (tik geltonoji dalis)
GAMINIMO EIGA:
- Įkaitink orkaitę iki 170 ºC. Kol kais, paruošk tešlą.
- Dubenyje elektriniu mikseriu suplak kiaušinius su cukrumi iki putų.
- Į plakinį dėk po truputį persijotus miltus nuolatos plakant.
- Galiausiai sudėk tarkuotą citrinos žievelę ir gumine mentele dar kartą viską išmaišyk. Tešla turi gautis tiršta, tirštesne nei kepant keksiukus.
- Sudėk tešlą į konditerinį maišelis su apskritimo formos antgaliu.
- Į skardą, išklotą kepimo popieriumi išspausk mažus apie 1 cm sausainiukus.
- Kepk apie 10-12 minučių kol sausainiai gražiai paruduos.
- Kad sausainiai turėtų tipišką šiems sausainiams "spenelį", konditerinį maišelį reikia laikyti 90 º kampu.
- Sausainiai ilgai išliks traškus, jei juos laikysi sandariame stikliniame inde.
Tikiuosi, tau patinka susipažinti su kitų šalių virtuvėmis. O dar be to, jei turi tokius įdomius pavadinimus :-) Gal ir tu žinai kokį nors patiekalą, kuris turi keistą - juokingą pavadinimą. Nebūtinai iš užsienio, gali būti ir lietuviškas. Pasidalink komentaruose ir labiausiai patikusį - pagaminsime ir įkelsime į blog'ą.
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą