Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Orkaitėje kepta vištiena su daržovėmis

Paskutiniu laiku iš visų pusių nuolatos gaunama informacija, kad reikia valgyti kuo daugiau daržovių, o vaikai ne visi ir tikrai ne visuomet puola jas valgyti. Specialistai gal pasakytų, kad naudingiau valgyti šviežias daržoves. Bet šį kartą siūlau pasigaminti ir paragauti orkaitėje su daržovėmis keptų vištos blauzdelių, kurias vaikai dažnai vadina tiesiog "vištos kojytė".

Taip keptas blauzdeles valgiau šiemet Ispanijoje. Skonis mane sužavėjo. Tiesa, man labiau patiko daržovės. Todėl namie kepu ir dedu tikrai daug daržovių. Ir tuoj šį patiekalą vadinsiu ne "su daržovėmis keptos vištos blauzdelės", bet "keptos daržovės su vištos blauzdelėmis".

Dar vienas argumentas, kodėl gaminu šį patiekalą - vaikams irgi labai patiko taip keptos daržovės! Ir net kiekvieną kartą dedant vis daugiau daržovių, jų vis tiek pritrūksta!

RECEPTAS: Keptos vištos blauzdelės su daržovėmis

  PRODUKTAI:
  • 5–6 vnt. vištos blauzdelių
  • 5–6 vnt. vidutinio dydžio bulvių
  • 2–3 vnt. pomidorų
  • 2 vnt. saldžiųjų pipirų (paprikų)
  • 1–2 vnt. vidutinio dydžio svogūnų
  • 1 galvutė česnako
  • alyvų aliejaus
  • prieskoninių žolelių (jei turite šviežių)
  • druskos, maltų juodųjų pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių

  GAMINIMO EIGA:
  1. Įkaitinti orkaitę iki 210°C.
  2. Pomidorus perpjauti per pusę, jei didesni – į 4 dalis.
  3. Svogūnus nulupti, supjaustyti storais (6–7 mm) žiedais.
  4. Česnako skilteles nulupti, pjaustyti nereikia.
  5. Paprikas perpjauti, išimti sėklas, supjautyti išilgai į 4 dalis (jei labai didelės, kiekvieną katvirtį dar perpjaukite pusiau).
  6. Bulves nuskusti, supjaustyti į 4 dalis. Jei bulvės nedidelės, galima iš karto kepti, jei bulvės didelės, reikėtų 10 min. apvirti.
  7. Mėsą ir daržoves sudėti į aukštesnę skardą (pomidorus – nupjauta dalimi į viršų), nes kepdamos daržovės ir mėsa išskiria sulčių. Viską pašlapkstyti alyvuogių aliejumis, pabarstyti druskos, pipirų ar mėgiamų prieskonių, pabarstyti žolelėmis.
  8. Kepti orkaitėje apie 1 valandą.
RECEPTAS: Orkaitėje kepta vištiena su daržovėmis
 
PATARIMAS: Jei kepimo pabaigoje matysi, kad trūksta skysčio, gali įpilti truputį vandens.
RECEPTAS: Orkaitėje kepta vištiena su daržovėmis

Parašyk, kokiu būdu kepta vištiena mėgiamiausia tavo šeimoje?


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą