Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Naminė vanilės esencija

Šį kartą nusprendžiau pasigaminti natūralią ir naminę vanilės esenciją. Taip nereikės pirkti brangių... ir iš kaži ko pagamintų pakaitalų.

Dar be to, pas mus Ispanijoje gaunasi gana pigiau ši naminė esencija, nei pirktinė.

RECEPTAS: Naminė vanilės esencija


  PRODUKTAI:
  • 250 ml degtinės 40%
  • 8 vanilės ankštys (maždaug 16 g)
  TAIP PAT PRIREIKS:
  • 250 ml butelio (geriau tamsaus stiklo ir su patogiu uždarymu)
  GAMINIMO EIGA:
  1. Visų pirma reikės sterilizuoti butelį: apie 20 - 30 min. pavirinti karštame vandenyje.
  2. Visas vanilės ankštis reikia įpjauti pusiau išilgai ir peilio galiuku - buka puse - atsargiai išgramdyti sėklytes. Ir suberti į buteli kartu su ankštimis.
  3. Į butelį supilti degtinę, uždaryti ir suplakti.
  4. Dabar tik beliko pastatyti tamsioje vietoje, karts nuo karto pakratyti ir laukti. Po 2-3 mėnesių jau bus galima naudoti pačios(-o) pasigaminta vanilės esencija.

PATARIMAS: Po 6 mėnesių vanilės ankštys jau bus atidavusios visą savo aromatą. Kaip tik tada galima esenciją nukošti ir pasigaminti naujos. O kad tuo tarpu buteliukas visada būtų pilnas, kas kartą panaudojus esenciją, įpilti tokį patį kiekį degtinės ir gerai sukratyti.

Tikiuosi, kad tau šis receptas patiks ir išbandysi jį. Nes kam pirkti, jei galima pačiai(-iam) pasigaminti ir žinai iš ko padaryta :-)

RECEPTAS: Naminė vanilės esencija

O tu, ką dažniau naudoji savo receptuose: natūralias vanilės ankštis, vanilinį cukrų ar esenciją?

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą