Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Apverstas ananasų pyragas

Greitai ir lengvai paruošiamas pyragas. Iš produktų, kuriuos paprastai visi turime namuose. Na, gal tik išskyrus ananasus :-)

RECEPTAS: Apverstas ananasų pyragas


   PRODUKTAI:

   Apatiniam ananasų sluoksniui
  • 50 g sviesto
  • 4–5 valg. šaukštų be kaupo rudojo cukraus
  • didelio indo konservuotų ananasų (apie 800 ml)
  • vyšnių (dėjau šaldytus juoduosius serbentus ir spanguoles)
   Tešlai
  • 2 kiaušinių
  • 1/3 stiklinės cukraus
  • 150 g sviesto
  • 1 arb. š. naminio vanilinio cukraus
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 stiklinės miltų

   GAMINIMO EIGA:

   Apatinio ananasų sluoksnio
  1. Sviestą ištirpinti kartu su cukrumi kaitinant ant viryklės.
  2. Ištirpusią masę paskirstyti kepimo formoje, ant viršaus sudėlioti ananasų griežinėlius, į tarpus įdėti uogas. Kadangi namie turėjau mažą indelį ananasų, ėmiau daugiau uogų ir jomis užpildžiau visus likusius tarpus tarp ananasų.
RECEPTAS: Apverstas ananasų pyragas

   Viršutinio tešlos sluoksnio
  1. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įdėti tirpintą sviestą.
  2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
  3. Plakinį sumaišyti su miltais. Tešla gaunasi tirštos grietinės konsistencijos.
  4. Tešlą paskirstyti ant ananasų ir uogų sluoksnio.
  5. Kepti pyragą apie 30–40 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje.
RECEPTAS: Apverstas ananasų pyragas


Receptas paimtas iš čia.



Kokius jūs kepate apverstus pyragus? Kviečiame dalintis receptais ar naudingais patarimais!

RECEPTAS: Apverstas ananasų pyragas



Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą