Greitai ir lengvai paruošiamas pyragas. Iš produktų, kuriuos paprastai visi turime namuose. Na, gal tik išskyrus ananasus :-)
PRODUKTAI:
Apatiniam ananasų sluoksniui
- 50 g sviesto
- 4–5 valg. šaukštų be kaupo rudojo cukraus
- didelio indo konservuotų ananasų (apie 800 ml)
- vyšnių (dėjau šaldytus juoduosius serbentus ir spanguoles)
Tešlai
GAMINIMO EIGA:
Apatinio ananasų sluoksnio
Viršutinio tešlos sluoksnio
- 2 kiaušinių
- 1/3 stiklinės cukraus
- 150 g sviesto
- 1 arb. š. naminio vanilinio cukraus
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1 stiklinės miltų
GAMINIMO EIGA:
Apatinio ananasų sluoksnio
- Sviestą ištirpinti kartu su cukrumi kaitinant ant viryklės.
- Ištirpusią masę paskirstyti kepimo formoje, ant viršaus sudėlioti ananasų griežinėlius, į tarpus įdėti uogas. Kadangi namie turėjau mažą indelį ananasų, ėmiau daugiau uogų ir jomis užpildžiau visus likusius tarpus tarp ananasų.
Viršutinio tešlos sluoksnio
- Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įdėti tirpintą sviestą.
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
- Plakinį sumaišyti su miltais. Tešla gaunasi tirštos grietinės konsistencijos.
- Tešlą paskirstyti ant ananasų ir uogų sluoksnio.
- Kepti pyragą apie 30–40 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje.
Receptas paimtas iš čia.
Kokius jūs kepate apverstus pyragus? Kviečiame dalintis receptais ar naudingais patarimais!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą