Po atostogų namie šaldytuve ne kaži kokio maisto radau, bet dukros pilvas valgyti reikalavo. Teko suktis iš turimų produktų. Visko užteko tik blynams. Paprastai blynus kepu su vaisiais. Tačiau jokių vaisių namie nebuvo. Bet buvo juodojo šokolado. Iškepiau blynelius su šokoladu. Gavosi labai skanūs. Dukra jau kitą dieną prašė vėl kepti :-)
PRODUKTAI:
- 4 valg. šaukštai (be didelio kaupo) natūralaus jogurto
- 3 valg. šaukštai (su kaupu) miltų
- 2 kiaušinių
- 0,5 arb. š. kepimo miltelių
- 0,5 arb. š. naminio vanilinio cukraus
- 1–2 juostelės gabaliukais pjaustyto šokolado (naudojau juodąjį, tačiau, manau, tiktų ir pieniškas ar baltas – kas ką mėgsta)
- aliejaus kepimui
GAMINIMO EIGA:
- Kiaušinius gerai išplakti. Įdėti jogurtą, išmaišyti.
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
- Kiaušinių ir jogurto plakinį sumaišyti su miltais. Masė turėtų būti tirštos grietinės konsistencijos.
- Sudėti šokoladą, gerai sumaišyti.
- Kepti vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje, pateptoje aliejumi. Jei jūsų keptuvė nepridegančiumi paviršiumi, aliejaus galite nenaudoti.
PATARIMAS: Keptuvė neturėtų būti labai karšta, nes blyneliuose tirpstantis šokoladas pradeda degti.
Kokius priedus naudojate kepdami blynelius? Ką jūsų vaikai mėgsta labiausiai? Rašykite, dalinkitės patirtimi!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą