Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Jautienos troškinys su šampinionais ir baltuoju vynu

Visai neseniai užsimaniau mėsos troškinio. O tai būna ne taip jau dažnai, nes aš labiau "daržovinė" ir saldumynų mėgėja, nei mėsos valgytoja. Bet va, taip jau gavosi, kad būtinai reikėjo mėsos. Tam gal įtakos turėjo nėštumas, o gal šiaip nuobodžiavau...

Pradėjau ieškoti įdomesnių receptų, nes ne tik norėjosi mėsos troškinio, bet ir kažko ypatingo. Ir kaip tik radau vieną, kuriam reikėjo šampinionų ir vyno. Ir pagalvojau, tai mano diena!

Apžiūrėjau, ko man reikia, ko pačiai norisi (na, nes visada keičiu receptūras) ir išvažiavau apsipirkti. Kai viską jau turėjau virtuvėje, prasidėjo kulinarinio šedevro kūrimas. Nes tikrai, skonis gavosi pasakiškas!

RECEPTAS: Jautienos troškinys su šampinionais ir baltuoju vynu


  PRODUKTAI:
  • 900 g jautienos
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 3 svogūnai (apie 400 g)
  • 6 skiltelės česnako (apie 20 g)
  • 1 šaukštas su kaupu miltų (apie 20 g)
  • 250 ml baltojo vyno
  • 350 ml verdančio vandens
  • 1,5 kubelio mėgstamo sultinio
  • 3 šaukštai Viandox padažo (arba Worcestershire, arba dėti daugiau sultinio)
  • 1 šaukštas cukraus (geriau rudojo)
  • 400 g šampinionų ("cielų", nepjaustytų)
      -------
  • 125 ml graikiško jogurto (natūralaus)
  • 4 arbatiniai šaukšteliai Dižono garstyčių (aš naudoju šias)
  • 3 arbatiniai šaukšteliai krienų (be burokėlių)

  GAMINIMO EIGA:
  1. Jautieną supjaustyti apie 2 cm dydžio gabaliukais ir apkepinti keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
  2. Mėsos gabalėlius sudėti į didelį puodą storu dugnu, kuriame troškinsim.
  3. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė mėsa, pakepinti svogūnus ir sudėti į puodą.
  4. Vyną sumaišyti su miltais, suktinio kubelius ištirpinti verdančiame vandenyje ir viską, kartu su Viandox padažu supilti į puodą. Taip pat sudėti sutraiškytus česnakus.
  5. Troškinti apie 30 - 45 min. Tada sudėti švarius ir ketvirčius supjaustytus šampinionus. Jei grybai labai dideli, supjaustyti į 6-8 dalis. Dar patroškinti 30 min.
  6. Dabar atėjo laikas sudėti jogurtą. garstyčias ir krienus ir pakaitinti apie 5 min.

PATARIMAS: Jei neturi garstyčių, jogurto ar krienų, gali patiekti troškinį ir be jų. Nes mėsa gaunasi labai skani ir taip.


RECEPTAS: Jautienos troškinys su šampinionais ir baltuoju vynu

Troškinį siūlau patiekti su virtais ryžiais arba bulvėmis. Patikėk, pirštus apsilaižysi! Vyras net paprašė pakartoti, o tai ne taip dažnai būna (na, nes jis pas mane mažai valgantis).

RECEPTAS: Jautienos troškinys su šampinionais ir baltuoju vynu


Gal ir tu turi kokį mėsos troškinio receptą, kuriam naudoji vyną?


Įkvėpimo sėmiausi iš blog'o l'Exquisit.

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą