Mes labai mėgstame valgyti vištieną. O prie jos, žinoma, labai tinka bruknių uogienė. Šį kartą siūlau bruknių uogienę su slyvomis.
Uogienę galima išsivirti ir iš šaldytų bruknių.
Uogienė gavosi saldžiai rūgštaus skonio, nes slyvos buvo ne iki galo prinokusios. Bet prie mėsos labai tiks :-). Kaip tinka ir ant duonos ar trapučio riekelės su sviestu – kaip valgydavome vaikystėje.
PRODUKTAI:
- 700 g bruknių
- 1 kg slyvų
- 500 g cukraus
- 300 ml vandens
GAMINIMO EIGA:
- Slyvas perpjauti per pusę, išimti kauliuką. Kiekvieną puselę supjaustyti į 4 dalis.
- Slyvas su bruknėmis sudėti į puodą, užpilti vandeniu, suberti cukrų.
- Masę užvirti kaskart pamaišant. Sumažinti ugnį. Virti 30–40 min. Jei susidaro putos, jas nugriebti.
- Išvirusią uogienę supilstyti į stiklainius, užsukti. Stiklainius palikti apverstus atvėsti.
PATARIMAS: Jei slyvos ne iki galo prinokusios, perpjovus jas per pusę bus sunku išimti kauliuką. Tokiu atveju galima tiesiog peiliu nupjaustyti minkštimą nuo kauliuko.
Pasidalink, mėgsti saldžiai rūgščias ar nuoširdžiai saldžias bruknių uogienes? :-) Su kuo jas valgai?
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą