Savaitgalį su vaikais užsimanėme deserto. Kadangi buvo įjungtas kompiuteris (kas mūsų namuose nutinka itin retai), paieškojau, ką rašo turimos elektroninės knygos.
Sudomino vokiškų sausainių su medumi receptas Delimano el. knygoje "Smaližių džiaugsmas: gardžiausi sausainių receptai iš viso pasaulio" (jau kuris laikas norėjau iškepti meduolį, nes namuose daug medaus šiemet).
Receptas išbandytas: sausainiai skanūs, minkšti, o ir padaryti juos labai greita ir paprasta.
Receptas išbandytas: sausainiai skanūs, minkšti, o ir padaryti juos labai greita ir paprasta.
PRODUKTAI:
- 200 g cukraus
- 225 g kepinių margarino (pagal receptą – konditerinių taukų)
- 340 g medaus
- 2 kiaušinių
- 1 arb. š. naminio vanilės ekstrakto
- 1 arb. š. sodos
- 1 arb. š. malto imbiero
- 520 g miltų
GAMINIMO EIGA:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
- Cukrų, margariną ir medų ištirpdyti keptuvėje, karštis turi būti nedidelis. Palikti atvėsti.
- Kiaušinius švelniai išplakti su vanilės ekstraktu, soda ir maltu imbieru.
- Kiaušinių plakinį supilti į atvėsusį medaus mišinį.
- Į skystąją masės dalį suberti miltus, išmaišyti. Tešla turi gautis tokio tirštumo, kad arbatiniu šaukšteliu galima būtų ją imti ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Sausainius kepti vidurinėje orkaitės lentynoje apie 12–15 min. Aš dėjau didesnius tešlos gabalėlius, t. y. pilną arbatinį šaukštelį, tai sausainius kepiau lygiai 15 min. Kepti reikėtų, kol sausainiai taps švelniai auksinės spalvos.
PATARIMAS: Tešlos gabalėlius skardoje dėkite toliau vienas nuo kito, nes kepdama tešla pradžioje kiek suskystėja ir išsiplečia.
Turite įdomių kitų šalių sausainių receptų? O gal lietuviškų, labai skanių sausainių, tačiau nepelnytai primirštų? Kviečiame dalintis!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą