Vyras praėjusiam savaitgaliui užsisakė vištos kulšelių, keptų orkaitėje. Tai kaip gi nepagaminsi. Ypač kai receptas nepaprastai lengvas ir skanus. Sumetei, sudėjai viską į skardą ar kepimo indą, į orkaitę ir kol kepa veik, ką nori :-)
Šį kartą dariau vištienos kulšeles keptas orkaitėje su daržovėmis ir alumi.
Produktų pasirinkimas ir kiekis gali keistis, priklausomai nuo to, ko turime.
PRODUKTAI (2 didelės porcijos):
- 2 vištienos kulšelės
- 4-5 nedidelės bulvės
- 1 nedidelė saldžioji žalioji paprika
- 1 nedidelė saldžioji raudonoji paprika
- 1 vid. dydžio svogūnas
- 4 skiltelės česnako
- 0,5 - 1 nedidelės skardinės šviesaus alaus
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
- druskos ir juodų maltų pipirų
GAMINIMO EIGA:
- Įkaitink orkaitę iki 250ºC.
- Skardą ar kepimui orkaitėje tinkantį indą patepk šiek tiek alyvuogių aliejumi.
- Daržoves nuplauti, išvalyti ir supjaustyti: bulves perpjauti per pusę ir įpjauti įstrižai; paprikas - platesniais šiaudeliais-gabaliukais; svogūną - maždaug 8 dalis, kad gautųsi skiltelės; česnakų nereikia pjaustyti.
- Vištų šlauneles pabarstyti druska ir pipirais ir sudėti į skardą.
- Kartu sudėti daržoves, padruskinti.
- Galima viską apšlakstyti aliejumi, užpilti alumi ir kišti į karštą orkaitę (karštį sumažinti iki 210 ºC). Kepti apie 1,5 val. vidurinėje lentynoje (karštis iš viršaus ir apačios). Jei pradėtu skrusti anksčiau laiko - nuleisti skardą į orkaitės apačią.
PATARIMAS: Kulšeles į skardą dėti vidine puse. Ir kai kepimo procesas įpusės - apversti. Taip gausis kulšelės apskrudusios iš abejų pusių.
Tikiuosi ir tau patiks šis receptas. Nes mano vyras valgė net apsiputojęs, nes vištiena gaunasi sultinga iš vidaus ir traški iš išorės. O daržovės labai skanios. Ir neberiekia galvoji jokio kito garnyro. Nebent patiekti su česnakiniu padažu.
O tu kaip kepi vištos šlauneles?
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą