Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Vištienos kulšelės keptos orkaitėje su daržovėmis ir alumi

RECEPTAS: Vištienos kulšelės keptos orkaitėje su daržovėmis ir alumi

Vyras praėjusiam savaitgaliui užsisakė vištos kulšelių, keptų orkaitėje. Tai kaip gi nepagaminsi. Ypač kai receptas nepaprastai lengvas ir skanus. Sumetei, sudėjai viską į skardą ar kepimo indą, į orkaitę ir kol kepa veik, ką nori :-)

RECEPTAS: Vištienos kulšelės keptos orkaitėje su daržovėmis ir alumi

Šį kartą dariau vištienos kulšeles keptas orkaitėje su daržovėmis ir alumi.

Produktų pasirinkimas ir kiekis gali keistis, priklausomai nuo to, ko turime.

  
   PRODUKTAI (2 didelės porcijos):
  • 2 vištienos kulšelės
  • 4-5 nedidelės bulvės
  • 1 nedidelė saldžioji žalioji paprika
  • 1 nedidelė saldžioji raudonoji paprika
  • 1 vid. dydžio svogūnas
  • 4 skiltelės česnako
  • 0,5 - 1 nedidelės skardinės šviesaus alaus
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • druskos ir juodų maltų pipirų

  GAMINIMO EIGA:
  1. Įkaitink orkaitę iki 250ºC.
  2. Skardą ar kepimui orkaitėje tinkantį indą patepk šiek tiek alyvuogių aliejumi.
  3. Daržoves nuplauti, išvalyti ir supjaustyti: bulves perpjauti per pusę ir įpjauti įstrižai; paprikas - platesniais šiaudeliais-gabaliukais; svogūną - maždaug 8 dalis, kad gautųsi skiltelės; česnakų nereikia pjaustyti.
  4. Vištų šlauneles pabarstyti druska ir pipirais ir sudėti į skardą.
  5. Kartu sudėti daržoves, padruskinti.
  6. Galima viską apšlakstyti aliejumi, užpilti alumi ir kišti į karštą orkaitę (karštį sumažinti iki 210 ºC). Kepti apie 1,5 val. vidurinėje lentynoje (karštis iš viršaus ir apačios). Jei pradėtu skrusti anksčiau laiko - nuleisti skardą į orkaitės apačią.


PATARIMAS: Kulšeles į skardą dėti vidine puse. Ir kai kepimo procesas įpusės - apversti. Taip gausis kulšelės apskrudusios iš abejų pusių.


Tikiuosi ir tau patiks šis receptas. Nes mano vyras valgė net apsiputojęs, nes vištiena gaunasi sultinga iš vidaus ir traški iš išorės. O daržovės labai skanios. Ir neberiekia galvoji jokio kito garnyro. Nebent patiekti su česnakiniu padažu.

O tu kaip kepi vištos šlauneles?

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą