Vyras kepė šokoladinius sausainius - "cookies". O aš sumąsčiau, kad noriu nunešti ir pavaišinti obuoliniu pyragu.
Pirma mintis buvo kepti savo tradicinį, laiko ir daugelio išbandytą ir patvirtintą obuolių pyragą. Bet galiausiai nusprendžiau, ką nors naujo padaryti. Pagrindinės minties sėmiausi iš šio recepto. O dabartinis variantas aprašytas apačioje :-)
PRODUKTAI:
- 7 obuoliai
- 1 didelė citrina
- 20 g cukraus
- 30 g razinų
- 30 g džiovintų spanguolių
- 60 g džiovintų slyvų be kauliukų
- 60 g džiovintų abrikosų
- 10 g aguonų (nebūtina)
- 3 L dydžio kiaušiniai
- 10 g kepimo miltelių (2 arbatiniai šaukšteliai)
- 290 - 310 g kvietinių miltų
GAMINIMO EIGA:
- Nulupk, išpjauk sėklydes ir supjaustyk didesniais gabaliukais. Man patinka, kai jaučiasi pats obuolys
- Nutarkuok citrinos žievelę (geltonąją dalį), išspausk sultis ir supilk ant obuolių kartu su džiovintais vaisiais, aguonomis ir cukrumi. Išmaišyk ir palik kokiai valandai pastovėti. Karts nuo karto pamaišyk, kad vaisiai išleistų kuo daugiau skysčio.
- Įmušk kiaušinius ir gerai išmaišyk.
- Kepimo miltelius sumaišyk su miltais, persijok ir įmaišyk į obuolius. Nedėk iš karto visų miltų. Reguliuok pagal tai, kiek sulčių išleido obuoliai. Tešla turi būti tiršta ir klampi, bet ne kieta, nes kitaip nepakils.
- Skardą (23 x 37 cm) išklok kepimo popieriumi. supilk tešlą ir paskirstyk tolygiai.
- Kepk apie 45 min 180 - 200 ºC įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje.
- Iškepusį pyragą išimk iš orkaitės ir palik atvėsti formoje.
- Skanaus!
PATARIMAS: Kad kepimo popierius "nevažinėtų" po skardą, gerai įklojus, prisek keliais skalbinių segtukais. Taip daug lengviau paskirstyti tolygiai klampias tešlas.
Pyragas gavosi skanus ir drėgnas nuo obuolių. Tik gal kitą katą nedėsiu aguonų. Nežinau kodėl, bet man pasirodė, kad jos čia truputį "nepričiom".
Na, o mano akušerio sesutės buvo labai patenkintos :-)
P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino delfi.lt
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą