Va būtent dėl vienos skanios knygos mano meilė avižinių dribsnių košei atvėso. O buvo taip... Išsiviriau aš košę kaip visada, įsidėjau gana daug sviesto. Griebiau knygą į rankas ir pradėjau valgyti (tiek košę, tiek ir knygą). Visai nekreipiau dėmesio į savo lėkštę. Ir nežinia kodėl, kai liko tik pora šaukštų, pažiūrėjau ką valgau. Vajeiiii, kam aš žiūrėjau! Bučiau suvalgiusi viską ir lyg niekur nieko. Bet ne...
Tu net negali įsivaizduoti, ką aš pamačiau. Košė buvo pilna virtų, "skanių"... Kirminukų... Feeee... Net po tiek daug metų prisiminus nesmagu darosi. O tau taip nebuvo nutikę?
Kaip suprasi, avižinių dribsnių košės nevalgiau ilgą laiką. Bet avižiniai dribsniai vistiek man ir toliau patiko. Tad karts nuo karto vis pasukdavau galvą, ką čia tokio pasigaminus. Dažniausiai darydavau sausainius (sūrius arba Rūtos variantas - sveikuoliškus).
Bet negi visada kepsi sausainius ir valgysi granolą (su vaisiais, su prieskoniais ir džiovintais vaisiais). Tad pradėjau ieškoti po internetą, ką čia pasigaminus įdomesnio. Bet beveik visuose patikusiuose receptuose naudodavo avižinius miltus. O jų čia pas mus ne taip paprasta rasti ispaniškose "maximose". Tad nusprendžiau jų pasigaminti namuose.
PRODUKTAI:
- Avižiniai dribsniai
GAMINIMO EIGA:
- Gaminimo eigos beveik nėra. Belieka tik sudėti avižinius dribsnius į pasirinktą malimo aparatą ir susmulkinti.
- Tada sudėti miltus į sandarų stiklinį indą arba iš karto sunaudoti.
- Taip galima pasigaminti reikalingą kiekį miltų tam kartui. Arba iš karto daugiau, kad nereikėtų "vargti" kitą kartą.
MALIMAS "BLENDERIU" IR KAVAMALE:
Malant "blenderiu" vienu kartu galima sumalti didesnę dalį avižinių dribsnių, nes indas daug talpesnis.
Jei malsi kavamale, į ją tilps tik 50 g dribsnių vienu kartu (bent jau į mano tik tiek sutilpo). Bet už tat miltai gausis daug smulkesni.
Kad būtų lengviau palyginti, rodau, kas man gavosi malant abiem aparatais:
Avižiniai dribsniai turi mažą glikemijos indeksą ir gali padėti išlaikyti gliukozės kiekį kraujyje. Tai gali būti naudinga žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu*.
PATARIMAS: Avižinius miltus saugok sandariame stikliniame inde. Taip miltai išlaikys savo aromtą ir skonį, ir apsaugos nuo drėgmės.
Pasigaminus šiuos miltus, iškepiau skanius blynelius. Jų receptu jau dalinausi ankščiau.
* Mes nesame šios temos ekspertės. Dalinamės receptais, kurie tinka vienai mūsų giminaitei. Tad visada pasitark su savo gydytoju, ar visi ingredientai yra tau leidžiami.
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą