Aš linkusi turėti pasiruošusi šaldymo kameroje žalių naminių kotletų ar maltos mėsos kukulių. Tad belieka iš ryto ištraukti, kad atšiltų ir gali kepti. O kukulius gali iš karto į puodą dėti ir troškinti. Sumetei sumetei viską, užpylei verdančiu vandeniu, pastatei ant plytos ir darai sau ką nori (ar tiksliau būtų pasakius, ką reikia, ką būtina tuo metu padaryti ir nėr kur dėtis).
Šį kartą pietų stalą gelbėjo, ir nepaliko mano vyro nevalgiusio - maltos mėsos kukuliai su pupelėmis.
PRODUKTAI (3 -4 porcijoms):
- 16 nedidelių maltos mėsos kukulių (tinka ir šaldyti)
- kelių šaukštų aliejaus
- 3 nedidelių morkų
- 1 nedidelis svogūnas
- 5 česnako skiltelės
- 1,5 kubelio sultinio kūbelio
- 2 lauro lapai
- 600 - 700 ml verdančio vandens
- 400 g išvirtų pupelių (naudoju pirktines jau išvirtas pupeles, būna skardinėse)
- 2 arbatiniai šaukšteliai krienų (baltų)
GAMINIMO EIGA:
- Daržoves nulupk, nuplauk ir supjaustyk: morkas - skritinėliais, svogūnus - 1 cm kūbeliais.
- Puode, kuriame darysi troškinį, įkaitink aliejų ir jame 5 minutes pakepink daržoves. Jei laiko visai nėra, gali ir nekepinti daržovių. Tik tokiu atveju viską supjaustyk smulkiau - bus skaniau.
- Sudėk mėsos kukulius, nuluptas česnako skilteles, lauro lapus, suberk sutrupintus sultinio kūbelius ir viską užpilk verdančiu vandeniu. Troškink 30 min.
- Tada suberk išvirtas pupeles, įdėk krienus ir dar patroškink 10 min.
- Skanus!
PATARIMAS: Daug kam, pavyzdžiui mano vyrui, nepatinka virtos - troškintos morkos (iki šiol nežinojau...). Tokiu atveju, vietoj skritinėlių, morkas geriau sutarkuoti smulkia tarka. Tuo pačiu ir svogūnus reikėtų supjaustyti smulkiais kubeliais. Tada gausis skanus daržovių padažas, bet pačių daržovių kaip ir "nematyti". :-)
Gavosi ir sriuba ir pagrindinis patiekalas. Sotus ir skanus. Ir kas svarbiausiai, išgelbėjo, kai buvo striuka su laiku.
Skanaus!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą