Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Troškintos paprikos su medumi ir migdolais

Man labai patinka paprikos. Žalios, raudonos ar geltonos. Troškintos, keptos ar šviežios. Svarbu, kad nebūtų aštrios :-) Deja, mano organizmas nelabai toleruoja aštrius dalykus.

Kadangi jau atsibodo valgyti vien šviežias paprikas ir katalonų escalivada (skaitosi 'eskalibada'), pradėjau ieškoti, kaip šią skanią daržovę pagaminti įdomiau.

Bevartydama savo receptų knygų kolekciją radau troškintų paprikų receptą su medumi ir migdolais. Sudomino.

RECEPTAS: Troškintos paprikos su medumi ir migdolais


  PRODUKTAI:
  • 2 didelių raudonų paprikų (apie 640 g)
  • 4 skiletelių česnako
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 20 g migdolų
  • 1 šaukštas skysto medaus
  • 1 šaukštas chereso acto

  GAMINIMO EIGA:
    RECEPTAS: Troškintos paprikos su medumi ir migdolais
  1. Įkaitink orkaitę iki 250 ºC.
  2. Nuplauk paprikas, išvalyk sėklas ir supjaustyk į 8 dalis. Jei naudosi mažesnes daržoves, pjaustyk į 4 dalis.
  3. Sudėk paprikų gabaliukus vienu sluoksniu į kepimo indą oda į viršų.
  4. Kepink daržoves įjungus grilį apie 10 -12 minučių arba kol paprikų odelės bus gerokai apkepusios.
  5. Iškepusius daržovių gabaliukus sudėk į maišelį kartu su išsiskyrusiomis sultimis, uždenk ir palik kol atvės.
  6. Rankomis ar peilio pagalba nulupk odeles ir paprikas supjaustyk apie 1,5 - 2 cm dydžio gabaliukais. Sudėk į gilę lėkštę ir supilk skystį.
  7. Česnaką supjaustyk plonais griežinėliais ir pakepink aliejuje. Supilk skystą medų su actu, gerai išmaišyk ir supilk užpilą ant troškintų paprikų.
  8. Patiek daržoves kambario temperatūros.


PATARIMAS: Jei koks gabaliukas nepakankamai "pasigrilino" ir sunku nulupti odelę, gali papriką baigti troškinti mikrobangų krosnelėje. Reikia tik sudėti daržoves į keraminį indą, uždengti maistine plėvele ir 1-2 minutes pakaitinti maksimalia kaitra. Palik pastovėti, kol atvės ir galėsi nulupti odelę be didelio vargo.

RECEPTAS: Troškintos paprikos su medumi ir migdolais

RECEPTAS: Troškintos paprikos su medumi ir migdolais

Taip pagamintos paprikos labai tiko prie keptos mėsos su bulvėmis. Taip pat skanu užsidėjus ant duonos kaip užkandis.

Receptas imtas iš knygos "Tapas"

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą