Kadangi jau atsibodo valgyti vien šviežias paprikas ir katalonų escalivada (skaitosi 'eskalibada'), pradėjau ieškoti, kaip šią skanią daržovę pagaminti įdomiau.
Bevartydama savo receptų knygų kolekciją radau troškintų paprikų receptą su medumi ir migdolais. Sudomino.
PRODUKTAI:
- 2 didelių raudonų paprikų (apie 640 g)
- 4 skiletelių česnako
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 20 g migdolų
- 1 šaukštas skysto medaus
- 1 šaukštas chereso acto
GAMINIMO EIGA:
- Įkaitink orkaitę iki 250 ºC.
- Nuplauk paprikas, išvalyk sėklas ir supjaustyk į 8 dalis. Jei naudosi mažesnes daržoves, pjaustyk į 4 dalis.
- Sudėk paprikų gabaliukus vienu sluoksniu į kepimo indą oda į viršų.
- Kepink daržoves įjungus grilį apie 10 -12 minučių arba kol paprikų odelės bus gerokai apkepusios.
- Iškepusius daržovių gabaliukus sudėk į maišelį kartu su išsiskyrusiomis sultimis, uždenk ir palik kol atvės.
- Rankomis ar peilio pagalba nulupk odeles ir paprikas supjaustyk apie 1,5 - 2 cm dydžio gabaliukais. Sudėk į gilę lėkštę ir supilk skystį.
- Česnaką supjaustyk plonais griežinėliais ir pakepink aliejuje. Supilk skystą medų su actu, gerai išmaišyk ir supilk užpilą ant troškintų paprikų.
- Patiek daržoves kambario temperatūros.
PATARIMAS: Jei koks gabaliukas nepakankamai "pasigrilino" ir sunku nulupti odelę, gali papriką baigti troškinti mikrobangų krosnelėje. Reikia tik sudėti daržoves į keraminį indą, uždengti maistine plėvele ir 1-2 minutes pakaitinti maksimalia kaitra. Palik pastovėti, kol atvės ir galėsi nulupti odelę be didelio vargo.
Receptas imtas iš knygos "Tapas"
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą