Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Klasikinis braunis (JAV)

Yra du desertai, kuriuos, jei tik būna kavinėje ar restorane, būtinai užsisakau. Tiramisas ir braunis. Netgi buvo atvejis, kad užsiprašiau abiejų iš karto. Ir suvalgiau nieko nepalikdama :-)

Taaaaaiiiip, esu užkietėjusi saldumynų mėgėja...  Taip ir storėjama. Cha cha cha... Gerai nors tiek, kad be saldumynų, man labai patinka daržovės. O visa kita beveik galėtų ir nebūti. Tai kažkaip kompensuojasi tos kalorijos.

Tiramiso dar neteko gero ir skanaus pačiai pagaminti. Bet jei domina, Rūta jų kelis yra išbandžiusi: itališką, kitą jo variaciją ir šokoladinį.

O aš šį kartą kepiau klasikinį braunį.


RECEPTAS: Klasikinis braunis (JAV)


  PRODUKTAI:
  • 150 g gero tamsaus šokolado
  • 3 šaukštų su kaupu tamsios nesaldintos kakavos
  • 250 g sviesto
  • 4 L dydžio kiaušinių
  • 200 g cukraus
  • 150 g miltų
  • 150 g graikinių riešutų (jau išgliaudytų)

  GAMINIMO EIGA:
  1. Visų pirma ištirpdyk šokoladą. Tai gali daryti karšto vandens vonelėje, arba kaip aš - mikrobangėje. Atsargiai, nesudegink! :-)
  2. Į skystą šokoladą suberk persijotą kakavą ir gerai išmaišyk.
  3. Ištirpdyk sviestą ir supilk į šokolado masę ir vėl viską sumaišyk.
  4. Dabar po vieną įmaišyk šiek tiek paplaktus kiaušinius. Ir galiausiai cukrų.
  5. Suberk miltus ir užminkyk tešlą. Į ją galiausiai įmaišyk graikinius riešutus.
  6. Įklok formą (23 x 37 cm *) kepimo popieriumi. Supilk tešlą, tolygiai paskirstyk ir kepk apie 12 - 15 minučių 180 ºC karštumo orkaitėje, vidurinėje lentynoje. Pyragas iš išorės turi būti iškepęs, bet viduje dar drėgnas.
  7. Iškepusį pyragą išimk iš orkaitės ir palik, kad visiškai atvėstų.


RECEPTAS: Klasikinis braunis (JAV)


PATARIMAS: Jei tavo kepimo forma mažesnę, kepimo laiką teks pailginti. Kaip orientacija, 24 x 30 cm dydžio pyragas turėtų kepti apie 20 minučių. Bet svarbiausia žiūrėti, kad viršus butų iškepęs, o vidus vis dar drėgnas.

* Braunis gavosi tikrai skanus. Beveik visą pati ir sukapojau per kelis prisėdimus. Tik kitą kartą bandysiu kepti masažinėje formoje, kad būtų storesnis ir drėgnesnis. Tada jau iš vis taptų man 100% idealiu pyragu :-)

RECEPTAS: Klasikinis braunis (JAV)

Receptas imtas iš knygos Chocolate, nuevas armonías. Tik papildomai pridėjau kakavos.


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą