Taaaaaiiiip, esu užkietėjusi saldumynų mėgėja... Taip ir storėjama. Cha cha cha... Gerai nors tiek, kad be saldumynų, man labai patinka daržovės. O visa kita beveik galėtų ir nebūti. Tai kažkaip kompensuojasi tos kalorijos.
Tiramiso dar neteko gero ir skanaus pačiai pagaminti. Bet jei domina, Rūta jų kelis yra išbandžiusi: itališką, kitą jo variaciją ir šokoladinį.
O aš šį kartą kepiau klasikinį braunį.
PRODUKTAI:
- 150 g gero tamsaus šokolado
- 3 šaukštų su kaupu tamsios nesaldintos kakavos
- 250 g sviesto
- 4 L dydžio kiaušinių
- 200 g cukraus
- 150 g miltų
- 150 g graikinių riešutų (jau išgliaudytų)
GAMINIMO EIGA:
- Visų pirma ištirpdyk šokoladą. Tai gali daryti karšto vandens vonelėje, arba kaip aš - mikrobangėje. Atsargiai, nesudegink! :-)
- Į skystą šokoladą suberk persijotą kakavą ir gerai išmaišyk.
- Ištirpdyk sviestą ir supilk į šokolado masę ir vėl viską sumaišyk.
- Dabar po vieną įmaišyk šiek tiek paplaktus kiaušinius. Ir galiausiai cukrų.
- Suberk miltus ir užminkyk tešlą. Į ją galiausiai įmaišyk graikinius riešutus.
- Įklok formą (23 x 37 cm *) kepimo popieriumi. Supilk tešlą, tolygiai paskirstyk ir kepk apie 12 - 15 minučių 180 ºC karštumo orkaitėje, vidurinėje lentynoje. Pyragas iš išorės turi būti iškepęs, bet viduje dar drėgnas.
- Iškepusį pyragą išimk iš orkaitės ir palik, kad visiškai atvėstų.
PATARIMAS: Jei tavo kepimo forma mažesnę, kepimo laiką teks pailginti. Kaip orientacija, 24 x 30 cm dydžio pyragas turėtų kepti apie 20 minučių. Bet svarbiausia žiūrėti, kad viršus butų iškepęs, o vidus vis dar drėgnas.
* Braunis gavosi tikrai skanus. Beveik visą pati ir sukapojau per kelis prisėdimus. Tik kitą kartą bandysiu kepti masažinėje formoje, kad būtų storesnis ir drėgnesnis. Tada jau iš vis taptų man 100% idealiu pyragu :-)
Receptas imtas iš knygos Chocolate, nuevas armonías. Tik papildomai pridėjau kakavos.
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą