Vieną granolos receptą jau skelbėme. Šis receptas šiek tiek kitoks, mėgstančioms saldžiau, nes sudėtyje yra džiovintų aviečių ir spanguolių.
Man mielesnis variantas tik su razinomis, bet ragavusiems patiko ir šis :-)
Man mielesnis variantas tik su razinomis, bet ragavusiems patiko ir šis :-)
PRODUKTAI:
- 400 g avižinių dribsnių (jei turite, naudokite pilnagrūdžius)
- 100 g saulėgrąžų
- 50 g sezamų sėklų
- 50 g moliūgų sėklų
- 100 g kokosų drožlių
- 135 g migdolų (smulkintų gabaliukais)
- 100 g džiovintų vyšnių
- 100 g džiovintų spanguolių
- 150 g razinų
- 1,5 arb š. cinamono (prieskonių galite įdėti ir kitų mėgstamų)
- 0,5 arb š. druskos
- 50 ml aliejaus
- 70 g medaus
GAMINIMO EIGA:
- Sumaišyti dubenyje visus sausus produktus.
- Džiovintas uogas ir razinas nuplauti ir pamirkyti apie 15 min. Tuomet gerai nusausinti.
- Medų sumaišyti su aliejumi. Gautu mišiniu užpilti sausus produktus, viską gerai išmaišyti.
- Paruoštą kepti granolą suberti į kepimo popieriumi išklotą skardą aukštais kraštais – taip lengviau bus maišyti, granola nebyrės per kraštus.
- Kepti reikėtų iki 150°C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Kas 10 min. granolą pamaišyti, kad vienodai apkeptų.
- Po 20 min. kepimo į granolą suberti mirkytas ir nusausintas uogas ir razinas, gerai išmaišyti. Pakepti dar 10 min.
- Iškepusią granolą gerai atvėsinti, atšalusią sudėti į sandarius indus ir – skanaus!
PATARIMAS: Jei medus labai kietas, gali pašildyti vandens vonelėje arba mikrobangėje korsnelėje.
Kadangi granola man labai saldi, tai ypatingai tinka valgyti su natūraliu jogurtu - susibalansuoja skoniai.
Kokių priedų dedi į granolą? Dalinkis!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą