Sėdėjome su seserimi ir mąstėme, ką galėtume padaryti skanaus iš to, kas yra namie, kad nereikėtų tokį lietingą žiemos vakarą eiti į parduotuvę. Ir kaip tik facebook`e buvo paskelbtas pyrago su abrikosais receptas (paskelbė Appetit). Tiesa, abrikosų namie nebuvo, bet persikai atrodė visai tinkami vietoje abrikosų :-). Taigi, pyragas jau iškeptas :-)
Reikės:
- 1,5 stiklinės miltų (apie 200 g)
- 0,5 stiklinės cukraus
- 1/4 stiklinės natūralaus jogurto arba kefyro
- 3 kiaušinių
- 65 g sviesto
- 0,5 arb. š. kepimo miltelių
- 1/4 arb. š. naminio vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
- 1 didelės skardinės konservuotų persikų (apie 800 g)
1 stiklinė - 250 ml
Gaminimas:
Kepimo formą nuimamu kraštu ištiesti kepimo popieriumi, patepti sviestu.
Orkaitę įkaitinti iki 200 °C.
Orkaitę įkaitinti iki 200 °C.
Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi ir druska, kol masė taps balta. Įpilti ištirpintą sviestą (sveistas neturėtų būti karštas), jogurtą ar kefyrą, vaniliną, viską išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti. Miltus sumaišyti su skysčiais, kad gautųsi tešla, kaip tiršta grietinė. Tešlą suversti į kepimo skardą, ant tešlos išdėlioti persikus/abrikosus vieną šalia kito. Smarkiai įspausti vaisių į pyragą nereikia, nes kildama tešla gražiai apgaubia vaisius.
Kepti pyragą 40–45 min. vidurinėje orkaitės lentynoje.
Skanaus!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą