Receptas iš žurnalo "Mano namai" knygos "Obuolių pyragai". Knygoje šis obuolių pyragas vadinamas "Močiutės obuolių pyragas".
Pyragas tiks tiems, kas mėgsta sultingą obuolių pyragą.
Reikės:
- 2 kiaušinių
- 1 stiklinės cukraus
- 100 g lydyto sviesto
- 1,5 stiklinės miltų
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 2 arb. š. naminio vanilinio cukraus
- 2 arb. š. cinamono
- 5 obuolių
Pabarstyti ant pyrago viršaus:
- cinamono
- cukraus
Gaminimas:
- Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo. Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Miltus berti į kiaušinių plakinį. Sviestą (sviestas neturi būti karštas) įmaišyti į tešlą.
- Obuolius nuplauti, nulupti, sutarkuoti burokine tarka, įmaišyti į tešlą.
- Gautą masę suversti į atsegamą 26 cm skersmens sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (kepiau silikoninėje, neatsegamoje - viskas pavyko puikiai: ir iškepti, ir išimti). Viršų pabarstyti cinamonu ir cukrumi – pagal skonį. Aš pyrago nebarsčiau - cinamomo ir tešloje, mano skoniui, buvo daugiau nei pakankamai :-)
- Kepti apie 40–60 min. iš anksto iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokie yra obuoliai).
Skanaus!
P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino delfi.lt
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą