Rudenį kepto pyrago receptas iš žurnalo "Mano namai" knygos "Obuolių pyragai".
Reikės:
Pagrindui:
250 g sviesto arba kepimo margarino
2,5 stiklinės miltų
1 kiaušinis
1/2 stiklinės cukraus
Obuolių sluoksniui:
7–8 obuoliai
2 valg. š. cukraus
1 arb. š. cinamono
Biskvitiniam viršui:
4 kiaušiniai
4 valg. š. miltų
4 valg. š. cukraus
Gaminimas:
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki baltumo, įplakti kiaušinį. Suberti persijotus miltus ir gerai išmaišyti tešlą. Iš gautos tešlos iškočioti lakštą iki 0,5 cm plonumo. Tešlos lakštą perkelti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (tešlą galima apvynioti aplink kočėlą).
Obuolius nuplauti, nulupti, išvalyti. Supjaustyti plonomis skiltelėmis, skilteles išdėlioti ant tešlos lakšto. Apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu. Paruoštą pyragą kepti apie 20 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi iki baltumo, suberti persijotus miltus, lengvai išmaišyti. Baltymus išplakti iki standumo, atsargiai įmaišyti į biskvito tešlą. Paruoštą biskvito tešlą suversti ant pusiau iškepusio plokštainio ir kepti dar 10 min., kol biskvitas gražiai paruduos. Iškepusį ir atvėsusį pyragą galima pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą