Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Varškės apkepas


Interneto platybėse gausybė varškės apkepų receptų. Vis niekaip negalėjau išsirinkti, kuris man labiausiai prie širdies. Tad teko pačiai "lipdyti". Dabar kaip tik kepa orkaitėje. Žiūrėsime, koks bus rezultatas. Bent jau tešla, tai nepaprastai skani (na, man nuo mažens patikdavo visos tešlos, net labiau nei gatavi gaminiai). Tad siūlau jums sano varškės apkepo receptą (beje, aš iš varškės pirmą kartą darau apkepą):

Reikės:

  • 400 g varškės arba minkšto-šlapio varškės sūrio
  • 3 kiaušinių
  • 6 šaukštų manų kruopų
  • 2/3 puodelio pieno (apie 160 ml)
  • 5 šaukštų cukraus (galima dėti ir mažiau)
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1,5 šaukštelio naminio vanilinio cukraus
Kol aš čia rašau, pas mus siaučia nebloga audra. Labai žaibuoja, nežmoniškai didelis vėjas. Tai aš vis bėgioju nuo kompiuterio, prie lango, nuo lango prie orkaitės ir vėl prie kompiuterio. Man reikia visur pabūti, viską pamatyti. :o)


Tarp lakstymu rašau, kaip reikia gaminti varškės apkepą...

GAMINIMAS:

  1. Manų kruopas užpilti pienu ir palikti, kad išbrinktu. Manau, kad galima užpilti pašildytu pienu, kad greičiau ir geriau brinktų.
  2. Kol kruopos mirksta, kiaušinių trynius gerai išsukti su cukrumi iki baltų putų (kaip vaikystėje valgyto gogelmogel). Sudėti varškę į trynių masę ir gerai išsukti smulkintuvu, kad neliktų jokių gumuliukų. Supilti išbrinkusias manų kruopas, suberti kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišyti.
  3. Baltymus išplakti iki standžių putų (baltymai būna pilnai išplakti, kai apvertus indą neiškrenta iš jo. Atsargiai, kad tik neišmestumėt gero daikto be reikalo ;o) ), sudėti į tešlą ir labai atsargiai išmaišyti labai nemakaluojant.
  4. Masę supilti į karščiui atsparų indą. Kepti apie 30-40 minučių iki 180ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  5. Apkepas tikrai labai skanus. Net mano brangusis pakartotinai dėjosi, o tai jau labai geras ženklas. Galiu šį receptą drąsiai įtraukti į "galimų namuose gaminti" patiekalų sąrašą :o)


Skanaus!


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

6 komentaras(-ai) :

  1. Kas daug ir purus. Tai įgramzdinti šokolado Bučiniai!

    (Qué rico y qué esponjoso.
    Esto es para mojar en chocolate
    Besitos!)

    AtsakytiPanaikinti
  2. This looks and sounds like such a lovely dessert. I am new to your blog and with the help of your translator I've been able to read your prior post. I really like the food and recipes you feature here. I will be back often. I hope you are having a great day. Blessings...Mary

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dear Mary, thanks for your beautiful words. This make me and my assistant Ruta to make more recipes and to write in this blogger. We hope to see you hear often.

    See you soon!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiškas2011-01-03 17:20

    Laba diena,

    labai skanus apkepas :)
    geras receptas, kepsiu dar.
    kepant labai graziai iskilo apkepas, bet veliau sukrito .. kazin kur mano klaida ?
    iskepus is orkaites neisemiau, tik isjungiau dujas, ten ir veso po truputuka.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiskas, dziugu, kad isbandei si recepta. Jis tiktrai buvo geras atradimas mano virtuveje :) O del sukritimo, tai gali buti kalti baltymai. Arba jie nebuvo kaip reikiant isplakti, arba perplakti, ar imaisant i tesla buvo per daug makaluojant ir suplyso baltymu pusleliu sieneles. Bet taip pat cia beveik kaip su sufle, bent jau man visada sukrenta sufle ir grazu buna tik pora minuciu. Bet kaip sakoma, tai skonio mepakeicia. Gal kita karta, nesukris. Man si karta nesukrito. Papasakok kaip sekesi :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonimiškas2011-01-18 13:01

    Dar karteli sveiki :)
    galejo buti mano klaida perplakti baltymai.. nes labai stengiausi, kad butu gerai isplakti :) Turbut kai tik baltymai pradeda laikyti forma, reikia sustoti plakti.
    Kad plaktus baltymus reikia labai atsargiai ir minimliai maisyti su su pagrindine tesla - zinojau.
    Aciu uz patarimus !
    iki

    AtsakytiPanaikinti