Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Obuolių, bananų ir nektarinų marmeladas (atsargos žiemai)


Šiandien užsimaniau išsivirti, ką nors saldaus žiemai. Tad įkalbinau savo brangųjį važiuoti į parduotuvę (na, ir šiaip jau šaldytuve nieko nebebuvo, net spintoje makaronų - mūsų pagrindinio maisto). Prisipirkau vaisių visokių: obuolių, slyvų, nektarinų, bananų, citrinų. Rūtos slyvienę virsiu rytoj (t.y jau šiandien). Šiandien puode kaip tik dabar burbuliuoja mano išmislas (na, tai buvo vakar vakare :o) ). Net nežinau, kaip čia tiksliau pavadinus: uogienė, marmeladas ar kaip.

Reikės:

750 g obuolių (apie 8 vienetai),
450 g bananų (3 vienetai),
250 g nektarinų (2 vienetai),
750 g cukraus,
1 citrinos sulčių,
1 cinamono lazdelė,
1/3 šaukštelio malto imbiero.

Visų vaisų svoris jau nuluptų, be sėklalizdžių ir kauliukų.

Visus vaisius sudėti į puodą storu dugnu, užpilti cukrumi ir kaitinti, kol pradės virti. Nuo virimo pradžios virti apie 1,5 valandos. Išvirusią uogienę supilstyti į išplautus ir nuplikytus stiklainiukus. Gerai užsukti sterilizuotais dangteliais. Apversti ir palaikyti, kol atvės.

Labai bijojau, kad marmeladas gausis labai skystas, dėl to taip ilgai viriau. Bet kai atvėso, sutirštėjo ir gavosi pats tas.

Marmeladas labai saldus, nes nepagalvojau, kad bananai ir taip jau saldūs ir reikėtų dėti mažiau cukraus. Tai kitą kartą jei virsiu, dėsiu gerokai mažiau cukraus (arba nedėsiu bananų :o) ).


Skanaus!


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą