Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as
Pradžia » , , , , , , , » Slyvienė su citrusinių vaisių gaiva (atsargos žiemai)

Slyvienė su citrusinių vaisių gaiva (atsargos žiemai)


Na va, vakar užsistačiau pilną bliūdą slyvų su cukrumi, kad pastovėtų per naktį. Šiandien jau viriau savo slyvienę. Iš pradžių galvojau virti pusę normos Rūtos slyvienės, bet paskutinę minutę, kaip visada, apėmė įkvėpimas, ir pridėjau dar pagal savo nuožiūra. Na, ir rezultatu tikrai labai patenkinta.

Reikės:

1,5 kg slyvų,
0,5 kg cukraus,
1 apelsino,
1 citrinos sulčių.

Kaip jau ankščiau minėjau, slyvas reikia palaikyti su cukrumi: vaisius nuplauti, gerai nusausinti, perpjauti pusiau ir išimti kauliukus, puseles perpjauti dar vieną kartą (jei slyvos didelės); viską užpilti cukrumi ir palaikyti ne mažiau kaip 12 valandų.

Vaisius su susidariusiu sirupu supilti į puodą. Į juos suberti smulkiai supjaustytą apelsino žievelę (prieš tai apelsiną labai gerai nuplovus ir nusausinus) ir supilti nukoštas citrusinių vaisų sultys. Vis pamaišant kaitinti ant stipriausios ugnies, kol užvirs. Tada ugnį sumažinti ir virti pamaišant apie 20-30 minučių.

Paruoštą slyvienę supilstyti į gerai išplautus ir nuplikytus stiklainius. Gerai užsukti steriliais dangteliais ir pastatyti apvertus kol atvės. Sakoma, kad nebūtina taip ilgai laikyti apvertus, bet man tai gaunasi. Aš juos palieku taip, kol tvarkausi, dar paskui kur nors išeinu, o kai grįžtu, jie jau būna atvėsę :o).

Ši slyvienė tikrai labai skani šilta - saldžiarūgštė. Ragausiu, kai atvės. Bet manau, kad skonis bus dar geresnis :o).



Skanaus!

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

3 komentaras(-ai) :

  1. nuostabi spalva! turbut skonis dar nuostabesnis! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skonis tikrai labai geras. Ypac apelsinu zieveliu gabaliukai suteikia labai saunu prieskoni. Siulau pabandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Laaabai skani uogiene gavosi. Tik patariu ilgiau virti arba ideti tirstiklio, kad nebutu tokia skysta. Na, bet skonis nuo to tikrai nenukencia ;o)

    AtsakytiPanaikinti