Už lango ruduo, darže nyku, baigiasi jau daržovės :-( Beliko sunaudoti tai, kas iki šiol iš daržo parvežta. Todėl susiradau interneto platybėse slyvų uogienės su moliūgais receptą. O kadangi mano moliūgėlis labai mažutis, tai į uogienę įdėjau mano mėgiamą cukiniją :-) Ką tik paragavau karštą uogienę - skanu! :-)
Tiesa, receptą pakoregavau, manau, kad visai nežymiai :-)
PRODUKTAI:
2 kg slyvų,
1,4 kg cukraus,
0,7 kg cukinijos,
1 citrinos,
uogienių tirštiklio (įdėjau pusę pakelio, bet visą laiką žiūrėkite kas parašyta instrukcijose) :-).
Iš šio produktų kiekio išviriau 3,3 litro uogienės.
GAMINIMAS:
Skanaus!
2 kg slyvų,
1,4 kg cukraus,
0,7 kg cukinijos,
1 citrinos,
uogienių tirštiklio (įdėjau pusę pakelio, bet visą laiką žiūrėkite kas parašyta instrukcijose) :-).
Iš šio produktų kiekio išviriau 3,3 litro uogienės.
GAMINIMAS:
- Slyvas nuplauti, išimti sėklas, sudėti į puodą, kuriame virsite uogienę, užpilti cukrumi ir palikti pastovėti apie 12 val., kad išsiskirtų sulčių.
- Cukiniją, jei reikia, nulupti, išimti sėklas, minkštąją dalį supjaustyti nedideliais kubeliais.
- Citrinos geltonąją žievės dalį nulupti, citriną supjaustyti nedideliais gabalėliais.
- Cukiniją ir citrinas dėti į puodą su slyvomis ir virti ant nedidelės ugnies 15 min.
- Tuomet įdėti uogienių tirštiklio, dar pavirti uogienę 3-5 min. Nepamirškite nugraibyti putas!
- Dar karštą uogienę supilstyti į paruoštus stiklainius, palaikyti apvertus 5-10 min.
- Atvėsusius stiklainius pastatyti vėsioje vietoje.
Skanaus!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą