Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Vištienos sparneliai su česnaku ir medumi

RECEPTAS: Vištienos sparneliai su česnaku ir medumi

Visą savaitę galvojau, ką gi čia įdomesnio ir skanesnio paruošus šį sekmadienį. Valandų valandas praleidau prie kompiuterio, landžiodama po pasakiškus receptų puslapius ir blog'us vis ieškodama įkvėpimo. Jau atėjo sekmadienis, atsikėliau pusę dvylikos. Paskambino mano uošvis ir ištempė mane po parduotuves. Mmmm, man patinka apsipirkti sekmadieniais, nors ir būna nežmoniškai daug žmonių. Patinka, nes Ispanijoje sekmadieniais visos parduotuves ir prekybos centrai uždaryti... Bet kadangi Kalėdos ne už kalnų, prekybininkai gudrūs ir atidaro septynias dienas per savaitę. Tad man tenka naudotis šia proga. Ir kai tik galiu, su džiaugsmu važiuoju ten, kur mane veža.

Pavaikščiojome, pažiūrėjome, nupirkau šiek tiek maisto, ir namo. Ir va, jau ir įkvėpimas mane pagavo. Sugalvojau, kad labai noriu orkaitėje keptų sparnelių su česnakais ir medumi. Nežinojau nei koks skonis bus, nei ką. Tik taip šovė į galvą, kad noriu, ir kad bus labai skanu. Neapsirikau...


PRODUKTAI:

  • 8 - 10 vištos sparnelių
  • 1 česnako galvutės
  • 1 šaukšto skysto medaus
  • 10 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • žiubsnelis maltų pipirų
  • 1 - 2 šaukšteliai Vegetos ar Vigoros
GAMINIMAS

  1. Vištos sparnelius nuplauti, nupešti likusias plunksnas, gerai nušluostyti popieriniu virtuviniu rankšluosčiu. Sparnelius gerai ištepti paruoštu padažu iš česnakų ir medaus.
  2. Padažui nulupti česnakų skilteles ir sudėti į aukštą blenderio stiklinę. Supilti skystą medų ir aliejų, suberti pipirus ir Vegetą/Vigorą. Viską labai gerai sutrinti. Gaunasi gana tiršta košelė. Va ja ir reikia gerai ištepti vištos sparnelius.
  3. Paruoštus sparnelius sudėti į kepimo maišelį, užristi ir pavolioti, kad visas padažas gerai pasiskirstytų. Maišelį paguldyti ir prakirpti keliose vietose, kad kai keps galėtų išeiti garai.
  4. Kepti prieš tai įkaitintoje orkaitėje (maždaug 180º - 200ºC) paskutinėje lentynoje. Iš pradžių kepti įjungus tik kaitinimą iš apačios, kad maišelio viršus nepradėtų anksčiau laiko svilti (pasirodo, česnakų padažas greitai svyla). Kepti apie 50 minučių. Paskui maišelį prakirpti ir apskrudinti sparnelius (kaitinimą įjungti iš viršaus, arba iš viršaus ir apačios).
  5. Gaunasi labai sultingi, su saldumo gaidele ir česnako aromatu sparneliai. Labai tinka orkaitėje keptos bulvės ir šviežių daržovių salotos.

Manau, kad jei pabandysite šį receptą, tai tikrai neapsivilsite ir įtrauksite į savo nuolatinių valgių sąrašą. A, ir jei norite, parašykite koki komentarą. Aš su dideliu malonumu juos skaitysiu ir atsakysiu.

Iki ir skanaus!


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

9 komentaras(-ai) :

  1. o gal zinot,kaip rukyti zasi??? niekur nerandu, o siemet prisiauginau 16 zasu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas Vilija,

    Deja, as gyvenu Ispanijoje ir tikrai nezinau, kur galima butu rukyti zasis Lietuvoje. Gal Ruta tau galetu padeti. Beje, sveikinimai, kad tiek daig zasuuzsiauginai. Paskui pasidalink su mumis savo receptais :)

    Sekmes!

    AtsakytiPanaikinti
  3. butinai pasidalinsiu patirtim...tik kol dar jos igausiu,uztruks,ko gero... bet tikrai parasysiu,ka gaminu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai noriu išbandyti šį receptą, o paskutinė lentyna tai kuri- apatinė?

    AtsakytiPanaikinti
  5. sveikutes, seimininkeles. na va, jau antri metai, kai prisiauginu po 20 zasu. prisiuvau pagalviu,prikimsau puko...ir vyrui, ir anukeliui, ir tevams apdalinau...
    ir zasi rukyt ismokau !!!
    tai va-
    imam ZASI !!!maniskes svere 4-6kg. is viduriu isimame visus taukus. ja nukaulinam, t.y. graziai perkerpam per nugara ir labai gerai isgalastu peiliu ispjaunam visus kaulus,palikdami tik kulseles kauliuka.(tai ne taip sudetinga,kaip atrodo!!!) uz jo reiks kabinti.nukaulinus zasi,per krutine irgi perkerpam-gaunam 2 puseles.jas gerai itrinam pipiru (juodi ir kvap. pipirai,lauro lapai, kmynai kepinami sausoj keptuvej apie 15min.,tada atvesinami ir sutirnami.tam labai gerai tinka rusiskas kavos malunelis)misiniu ir druska ir 2-3 dienas saltai palaikom.atsinese, nusausinam, jei dregna yra nuo drusku.tada stipriai suvyniojam (gaunasi, kaip desra) ir apvyniojame marle.(o as siemet kisau i pedkelnes-tvirciau laikosi), tvirtai surisame virve.risimo buda radau kazkokioj receptu knygoj.ten mesos vyniotinius taip risa...
    saltai rukyti reikia 5-7 dienas.pabaigoje- imeskit kadagio sakuciu, bus geras kvapas.
    laikyti galima ilgai. Skanaus !!!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labas Vilija!

    Kaip dziugu, kad ismokai rukyti zasis! O dar smagiau, kad nepamirsai musu ir pasidalinai savo patirtimi :))) Butu labai dziugu, kad atsiustum tu rukytu zasu nuotrauku, galetume ikelti tavo recepta i musu blog'a :) Tegu ir kitos/i pasimokina, manau, kad tikrai atsiras norinciu ir galinciu isbandyti tavo recepta :)

    Tad dar karta sekmes ir laukiam tavo nuotrauku jei nori pasidalint (zuikaite.receptai@gmail.com)

    iki ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Jolanta, visu pirma lbai atsiprasau, kad tik dabar atsakau i tavo klausyma.

    Ir atsiprasau, manau, kad nelabai tesingai issireiskiau (jau gana daug metu gyvenu ne Lietuvoje).

    Taip, paskutine lentyna, tai apatine :o)

    Sekmes!

    AtsakytiPanaikinti